"Βόμβα" των Wikileaks: Μέσω smartphones η CIA παρακολουθούσε από τη Γερμανία όλο τον κόσμο

Βόμβα μεγατόνων έριξε ο ιστότοπος Wikileaks που αποκάλυψε ότι το προξενείο των ΗΠΑ στη Φρανκφούρτη λειτουργεί ως μυστική βάση της CIA για να εξαπολύει κυβερνοεπιθέσεις.

 

 

Σύμφωνα με τα έγγραφα που δημοσιεύονται, η CIA χρησιμοποιεί την τεχνολογία των iPhone, Microsoft Windows και τηλεοράσεις Samsung, ώστε να παρακολουθεί τα θύματά της, μέσω ενός παγκόσμιου προγράμματος εποπτείας. Μάλιστα, σε αυτό το malware που προσβάλλει τις παραπάνω συσκευές οι Αμερικανοί φέρονται να συνεργάστηκαν και με την MI5.

Το όλο εγχείρημα των wikileakes έχει την κωδική ονομασία Vault7 και συνιστά τη μεγαλύτερη διαρροή της CIA με δεδομένο ότι το φως της δημοσιότητας είδαν 8.761 έγγραφα και αποκαλύπτουν το πώς κατασκόπευε ο Οργανισμός.

Μάλιστα, ο ιστότοπος ανέφερε ότι με τη δημοσιοποίηση των εγγράφων φαίνεται ότι «η CIA έχει χάσει τον έλεγχο του «οπλοστασίου» της» και τονίζει ότι αυτό το «οπλοστάσιο» περιλαμβάνει μια σειρά κωδικών και λογισμικών, που αν αποδειχθούν πραγματικά, θα μπορούσαν να επιτρέψουν έλεγχο των υπολογιστών σε όλο τον κόσμο.

Το αρχείο φαίνεται να κυκλοφόρησε ανάμεσα σε πρώην κρατικούς χάκερ με μη εξουσιοδοτημένο τρόπο, ένας από τους οποίους έχει παράσχει στη Wikileaks τμήματα αυτού του αρχείου.

Δείτε τα έγγραφα:

 

seleo.gr-Diethni

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: