«Βόμβα» στο MotoGP! Η Suzuki εγκαταλείπει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο τέλος του 2022

Την ώρα που ο Livio Suppo ετοίμαζε το μπάτζετ για τις μεταγραφές του 2023 η Suzuki χωρίς να έχει καμιά συγκεκριμένη αιτία και χωρίς να έχει ανακοινώσει κάτι σχετικό πέταξε τη βόμβα.

Οι γιαπωνέζοι στην τυπική συνάντηση που είχαν με τους επικεφαλής της ομάδας MotoGP, τους ανακοίνωσαν ότι δεν τους ενδιαφέρουν οι αγώνες και στο τέλος του 2022 αποχωρούν από το θεσμό.

Η ανακοίνωση αυτή που έγινε κεκλεισμένων των θυρών ξάφνιασε όχι μόνο την ομάδα της Suzuki αλλά γενικότερο τις εργοστασιακές ομάδες. Ας μην ξεχνάμε ότι η Suzuki πέρυσι είχε ανανεώσει τη συνεργασία της με την Dorna για να μείνει στο MotoGP μέχρι το 2026.

Ακόμα δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση και αναμένουμε την αντίδραση της Dorna, αλλά και τη θέση της Suzuki για το θέμα.

Φαίνεται όμως ότι πολλά αλλάξαν στους σχεδιασμούς της γιαπωνέζικης εταιρίας μετά την πανδημία. Αν το δούμε από πλευράς ρευστότητας θα πρέπει να είναι ικανοποιημένοι γιατί οι πωλήσεις των μοτοσυκλετών σε ολόκληρο τον κόσμο αυξήθηκαν. Και δεν είναι μόνο αυτό. Φαντασθείτε η Suzuki που διεκδικεί τον πρωτάθλημα να το κερδίσει. Από την μια πανηγύρια και από την άλλη δάκρυα από την αποχώρηση. Κάτι παρόμοιο είχε γίνει και το 2012 όταν η Suzuki αποσύρθηκε ξαφνικά από το πρωτάθλημα.

Μετά την απόφαση της γιαπωνέζικης φίρμας ,η Dorna ήταν εκείνη η οποία ανέλαβε να βάλει κάποια πράγματα στη θέση τους ξεκινώντας από την ίδια τη Suzuki. Η διοργανώτρια του MotoGP ξεκαθάρισε στην ανακοίνωσή της ότι κανένα εργοστάσιο δεν μπορεί να αποφασίσει μονομερώς να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα εφόσον έχει υπογράψει συμβόλαιο με την Dorna.

«Έπειτα από τις φήμες ότι η Suzuki θα αποχωρήσει από το MotoGP στο τέλος του 2022, η Dorna επικοινώνησε επίσημα με το εργοστάσιο και τους υπενθύμισε ότι έχουν ένα συμβόλαιο με το MotoGP το οποίο δεν επιτρέπει τέτοιες αποφάσεις να παίρνονται μονομερώς», ανάφερε η ανακοίνωση της Dorna.

Αυτό που θα λύσει τις όποιες απορίες είναι η επίσημη ανακοίνωση της Suzuki η οποία είναι πολύ πιθανό να έρθει στο τέλος της εβδομάδας. Μετά από την επίσημη ανακοίνωση αναμένεται να αρχίσει το μεταγραφικό παζάρι των αναβατών.

«Βόμβα» στο MotoGP! Η Suzuki εγκαταλείπει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο τέλος του 2022 gr.

now24.gr-auto

Tags: , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: