Βόλος: «Μαϊμού» αστυνομικός εξαπάτησε ξενοδόχο

Δεν πέρασε από το μυαλό μιας 49χρονης γυναίκας που δραστηριοποιείται στον τουρισμό ότι ο άγνωστος που της τηλεφώνησε στο κινητό της τηλέφωνο και της συστήθηκε ως υπάλληλος της Αστυνομίας που ήθελε να κλείσει ένα δωμάτιο στο ξενοδοχείο της στον Βόλο, ήταν απατεώνας.

Ο “μαϊμού” αστυνομικός ισχυρίστηκε ότι έχει εντολή από τον προϊστάμενο της υπηρεσίας του να κλείσει ένα δωμάτιο για δύο βράδια και της ζήτησε τους κωδικούς του e-banking της για να κάνει κατάθεση των χρημάτων. Η ξενοδόχος τους έδωσε, όπως και τον προσωρινό κωδικό ασφαλείας που της έστειλε η τράπεζα για την έγκριση της συναλλαγής, χωρίς να φαντάζεται τι θα ακολουθούσε.

Μόλις ο απατεώνας απέκτησε πρόσβαση στον λογαριασμό της 49χρονης, έκανε μεταφορά ποσού ύψους 15.000 ευρώ σε άλλον λογαριασμό. Η επιχειρηματίας υπέβαλε καταγγελία στην Ασφάλεια Λάρισας, οι άνδρες της οποίας διαπίστωσαν πως τα χρήματα μεταφέρθηκαν σε άλλη ελληνική τράπεζα και ζήτησαν άρση του τραπεζικού απορρήτου για να εντοπίσουν τον δικαιούχο του λογαριασμού.

Απάτη σε βάρος ιδιοκτήτη τουριστικού καταλύματος

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών της Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης για την ταυτοποίηση του άγνωστου μέχρι στιγμής δράστη, ο οποίος εξαπάτησε έναν Έλληνα ιδιοκτήτη τουριστικού καταλύματος στη Σαμοθράκη. Ο δράστης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον επιχειρηματία με την πρόφαση ότι θα κατέβαλε χρήματα για να κλείσει δωμάτιο, ζητώντας του τους κωδικούς ηλεκτρονικών συναλλαγών. Έτσι, κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση στον τραπεζικό του λογαριασμό και να κάνει μεταφορά χρημάτων ύψους 15.015 ευρώ.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: