Βόλος: Εννέα μήνες με αναστολή σε 56χρονο που δυσφήμισε πρώην διευθύντρια φυλακών

Ένοχος για συκοφαντική δυσφήμιση κρίθηκε ένας 56χρονος, πρώην σωφρονιστικός υπάλληλος στον Βόλο.

Ο 56χρονος καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε φυλάκιση εννέα μηνών με αναστολή, μετά από σχόλια που έκανε κατά πρώην διευθύντριας του Ειδικού Αγροτικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Κασσαβέτειας.

Η γυναίκα είχε μηνύσει τον 56χρονο για συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση, μετά από ανάρτηση που έκανε σε βάρος της σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έπαψε υφ’ όρον η κατηγορία της εξύβρισης και καταδικάστηκε για συκοφαντική δυσφήμιση.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο άνδρας, που είναι κάτοικος Ν. Αγχιάλου, δυσφήμισε την πρώην διευθύντρια του ΕΑΚΚΝ Κασσαβέτειας το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου 2018, μέσω ανάρτησης ότι δήθεν:

– Έχει ιδιαίτερους δεσμούς και απολαμβάνει ιδιαίτερης μεταχείρισης από την τότε κυβέρνηση

– Διορίστηκε με επιλήψιμο τρόπο αποκρύπτοντας της υψηλότατου επιπέδου γραμματειακές γνώσεις ώστε να καταφέρει να γίνει δεκτή σε δημόσια θέση που απαιτούσε λιγότερα προσόντα.
– Κατόπιν κυβερνητικών υποδείξεων και προκειμένου να αποκομίσει πρόσθετα υπηρεσιακά οφέλη επιφύλασσε ευμενή και διακριτική μεταχείριση σε συγκεκριμένο κρατούμενο του καταστήματος κράτησης ευθύνης της.

Ο κατηγορούμενος κατέθεσε στο Δικαστήριο ότι η ανάρτηση ήταν πολιτικό σχόλιο και δεν αφορούσε το πρόσωπο της μηνύτριας, ενώ η μηνύτρια κατέθεσε ότι θεωρεί εξυβριστικά όσα ανέβασε στο προφίλ του ο πρώην σωφρονιστικός υπάλληλος για το πρόσωπό της.

Πηγή: magnesianews

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: