Βόλος: 50χρονος έσπασε κάθε ρεκόρ στο αλκοτέστ – Άφωνοι έμειναν οι τροχονόμοι

Δεν μπορούσαν να πιστέψουν στα μάτια τους οι άνδρες της Τροχαίας όταν σταμάτησαν έναν 50χρονο στη Νέα Ιωνία του Βόλου για να του κάνουν αλκοτέστ.

Συγκεκριμένα, με το όριο να είναι 0.25 μιλιγκράμ ανά λίτρο εκπνεόμενου αέρα, ο 50χρονος βρέθηκε με 2,75 στην πρώτη μέτρηση και 2,75 τοις χιλίοις στη δεύτερη μέτρηση, που έγινε 19 λεπτά μετά!

Όπως μετέδωσε το e-thessalia.gr, ο50χρονος προσήχθη στον εισαγγελέα υπηρεσίας Πρωτοδικών Βόλου και στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο, που του επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 21 μηνών, με τριετή αναστολή και δυνατότητα έφεσης, 1200 ευρώ χρηματική ποινή και αφαίρεση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας του αυτοκινήτου για έξι μήνες.

Όπως κατέθεσε ο ίδιος στο δικαστήριο κατά την απολογία του, ήταν στενοχωρημένος και έπινε από το μεσημέρι μέχρι λίγο πριν τα μεσάνυχτα, φτάνοντας να καταναλώσει δύο-τρία μπουκάλια μισού λίτρου κρασί. Ωστόσο δήλωσε ότι «ήμουν νορμάλ και δεν έκανα ατύχημα».

Όπως αποδείχτηκε, ο 50χρονος οδηγούσε χωρίς δίπλωμα, ήταν υπότροπος, έχοντας συλληφθεί άλλες πέντε φορές από το 2008 για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης.

Όταν ο πρόεδρος έδρας του είπε ότι από το 2008 έχει συλληφθεί άλλες πέντε φορές για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ και επιπλέον οδηγούσε χωρίς δίπλωμα και τα ατυχήματα γίνονται μια φορά, τότε αποκάλυψε ότι πήρε το αγροτικό αυτοκίνητο της μητέρας του κρυφά και η Τροχαία τον συνέλαβε την ώρα που το πάρκαρε.

«Πιείτε όσο θέλετε, αλλά μην οδηγείτε», ανέφερε ο εισαγγελέας.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: