Volkswagen:Αποζημιώσεις μαμούθ για το dieselgate

του Γιάννη Σταυρόπουλου

Η Volkswagen στο πλαίσιο του dieselgate θα καταβάλει περίπου 620 εκατομμύρια ευρώ, ως αποζημίωση σε περισσότερους από 250.000 Γερμανούς ιδιοκτήτες αυτοκινήτων του Ομίλου, βάση της συμφωνίας που επιτεύχθηκε μεταξύ της ομοσπονδιακής ένωσης καταναλωτών (ΟΕΚ) και της Volkswagen. Τα χρήματα, όπως ανακοινώθηκε από το Βόλφσμπουργκ (έδρα της Volkswagen),  θα αρχίσουν να κατατίθενται  από τις  5 Μαΐου.

Ο Κλάους Μίλερ, διευθύνων σύμβουλος της ΟΕΚ, σχολίασε. «Είναι η πρώτη φορά που οι καταναλωτές μπόρεσαν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους σε μια μαζική διαδικασία αυτού του μεγέθους».

Η προθεσμία εγγραφής στην διαδικτυακή πύλη, που ισχύει από τις 20 Μαρτίου, παρατάθηκε έως τις 30 Απριλίου 2020 ώστε οι κάτοχοι να έχουν ακόμα περισσότερο χρόνο στο να υποβάλουν τα απαραίτητα έγγραφα.

Η ΟΕΚ και η Volkswagen διαπραγματεύτηκαν την αποζημίωση για περισσότερους από 250 χιλιάδες ιδιοκτήτες πετρελαιοκινητήρων αυτοκινήτων.  Οι κάτοχοι θα λάβουν αποζημίωση μεταξύ 1.350 και 6.250 ευρώ ανάλογα με τον τύπο και τη χρονολογία του αυτοκινήτου.

Το ποσό των 620 εκατομμυρίων ευρώ έρχεται για να προστεθεί στα 30 δις ευρώ που το dieselgate έχει ήδη κοστίσει στον γερμανικό Όμιλο.

Μεγάλο μέρος αυτού του ποσού σε αμοιβές, πρόστιμα και αποζημιώσεις δικηγόρων, έχει μέχρι τώρα δαπανηθεί στις ΗΠΑ, από όπου και ξεκίνησε το dieselgate…

 

Volkswagen:Αποζημιώσεις μαμούθ για το dieselgate gr.

now24.gr-auto

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: