Βλαντιμίρ Πούτιν: Επέμβαση για καρκίνο θα κάνει ο Πούτιν, γράφει η Daily Mail

Θα αναγκαστεί να παραδώσει την εξουσία για άγνωστο χρονικό διάστημα στον σκληροπυρηνικό αρχηγό της κατασκοπείας, γράφει η Daily Mail — Η επέμβαση θα γίνει στην κοιλιακή χώρα

Σε εγχείρηση για καρκίνο αναμένεται να υποβληθεί o Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, σύμφωνα με πηγή του Κρεμλίνου που επικαλείται ρωσικό κανάλι στο Telegram, όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail».

Την ώρα που συνεχίζεται ο πόλεμος του Πούτιν στην Ουκρανία, οι γιατροί του κατέστησαν σαφές ότι θα πρέπει να υποβληθεί άμεσα σε επέμβαση για την αφαίρεση όγκου στην κοιλιακή χώρα. Για ένα διάστημα- άγνωστο εάν θα είναι μεγάλο ή μικρό- ο Ρώσος πρόεδρος θα πρέπει να παραδώσει την εξουσία στον σκληροπυρηνικό αρχηγό της κατασκοπείας — Γραμματέα του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Νικολάι Πατρούσεφ, όπως αναφέρει η ίδια πηγή.

Η υγεία του ισχυρού άνδρα του Κρεμλίνου έχει βρεθεί ουκ λίγες φορές στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των διεθνών ΜΜΕ την ώρα που οργιάζουν που οι φήμες ότι πάσχει από διάφορες νόσους: καρκίνο, άνοια έως και Πάρκινσον. Ωστόσο, τα νέα στοιχεία που βλέπουν το δημοσιότητας αναφέρουν ότι ο 69χρονος Πούτιν θα μπορούσε σύντομα να βρεθεί στο χειρουργείο με την εξουσία να μεταβιβάζεται στον Νικολάι Πατρούσεφ.

Δείτε βίντεο, το χέρι του Πούτιν τρέμει:

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, ο 70χρονος Πατρούσεφ θεωρείται ο κύριος «αρχιτέκτονας» της πολεμικής στρατηγικής της Ουκρανίας και αυτός που έπεισε τον Ρώσο πρόεδρο ότι το Κίεβο ήταν γεμάτο από νεοναζί. Η νέα θεωρία για την υγεία του Πούτιν μεταδόθηκε στο ρωσικό κανάλι στο Telegram «General SVR», το οποίο είχε θέσει για πρώτη φορά τα θέματα υγείας του Πούτιν πριν από περίπου 18 μήνες.

Η ανώνυμη πηγή από το Κρεμλίνο αποκαλύπτει επίσης ότι οι γιατροί, αν και επιμένουν ότι θα πρέπει να υποβληθεί άμεσα σε επέμβαση, δεν έχουν καταλήξει στην ημερομηνία διεξαγωγής της. Στη διάρκεια της ανάρρωσης, ο Πούτιν δεν θα είναι σε θέση να ασκεί τα καθήκοντά του, τουλάχιστον για ένα χρονικό διάστημα.

«Το πότε ακριβώς θα πάει ο Πούτιν στο νοσοκομείο είναι ασαφές», αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail» αλλά είναι απίθανο να γίνει πριν από τις 9 Mαίου, ημέρα που γιορτάζεται η νίκη των Σοβιετικών επί της ναζιστικής Γερμανίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, πριν από ένα μήνα, ανεξάρτητο ρωσικό μέσο ενημέρωσης είχε μεταδώσει ότι Ρώσος πρόεδρος πάσχει πιθανόν από καρκίνο του θυροειδούς.

Δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Daily Mail» επικαλούμενη το Proekt, ένα ρωσικό μέσο ενημέρωσης που ειδικεύεται στην ερευνητική δημοσιογραφία, ανέφερε ότι ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου αποκρύπτει επιμελώς το πρόβλημα υγείας του.
«Σας δείχνουμε τη λίστα των γιατρών που συνοδεύουν τον πρόεδρο στα ταξίδια του», αναφέρει στο άρθρο του το ρωσικό μέσο. «Οι γιατροί, ανάμεσά τους οι Αλεξέι Στσεγκλόφ, Γιάροσλαβ Ποτασένκο και Γιεβγκένι Σελιγιάνοφ, φαίνεται να επισκέφθηκαν στο παρελθόν τον Πούτιν για μεγάλο διάστημα, «όταν αντιμετώπιζε προφανώς προβλήματα με τη μέση του».

Πρόσφατα, όμως, όπως αναφέρει το ρωσικό δημοσίευμα, ο Πούτιν ζήτησε τη βοήθεια «ενός ειδικού στον καρκίνο του θυρεοειδούς. Ο γιατρός αυτός τον επισκέφθηκε 35 φορές σε διάστημα τεσσάρων ετών στο παλάτι του, που βρίσκεται στο Σότσι της Μαύρης Θάλασσας. Πρόκειται για τον ενδοκρινολόγο του Κεντρικού Νοσοκομείου της Μόσχας, Γιεβγκένι Σελιγιάνοφ.

Ωστόσο, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, έσπευσε να διαψεύσει το ρωσικό δημοσίευμα, όπως λέει στο Twitter η εφημερίδα «Pravda». Αρχικά, οι γιατροί επισκέπτονταν σπανίως τον Βλαντιμίρ Πούτιν , όπως αναφέρει το ρωσικό μέσο ενημέρωσης.

Το «Proekt», όμως, δημοσιεύει έναν κατάλογο με στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία ο Πούτιν ακύρωσε, πιθανόν για λόγους υγείας, επίσημα ταξίδια, επαφές ή τη συμμετοχή του σε διάφορες εκδηλώσεις. Το Νοέμβριο του 2016, ο Ρώσος πρόεδρος αποσύρθηκε για μία εβδομάδα στο Σότσι αποφεύγοντας τις δημόσιες εξόδους.

Αλλά και στη διάρκεια της πανδημίας, άρχισε να συμπεριφέρεται ασυνήθιστα και απομονώθηκε αρκετές φορές, όπως σχολιάζει το άρθρο. Πριν από μερικές εβδομάδες οι μυστικές υπηρεσίες ΗΠΑ και Βρετανίας διέρρεαν πληροφορίες ότι ο Πούτιν ενδέχεται να υποβάλλεται σε θεραπεία για κάποιον όγκο σχολιάζοντας ότι το πρόσωπό του ήταν ωχρό γεγονός που πιθανόν να σχετίζεται με λήψη φαρμάκων όπως τα στεροειδή.

Τα φάρμακα αυτά θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν ξαφνικές εκρήξεις θυμού και αλλαγή στην συμπεριφορά του. Ανώνυμη πηγή μάλιστα είχε αναφέρει πρόσφατα στη βρετανική εφημερίδα «Daily Mail» και μια «αλλαγή στον τρόπο που ο Πούτιν λάμβανε τις αποφάσεις του την τελευταία πενταετία».

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: