Βήμα τίτλου για τον Χάμιλτον! – Τραγωδία για τις Ferrari! (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Ο Λιούις Χάμιλτον με Mercedes ήταν ο μεγάλος νικητής στο νυχτερινό Grand Prix στην πίστα της Σιγκαπούρης!

Ο Βρετανός πιλότος, παρότι εκκινούσε από την πέμπτη θέση, εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις εγκαταλείψεις των Φέτελ- Ράικονεν-Φερστάπεν και είδε πρώτος την καρό σημαία!

Ο Χάμιλτον δεν δυσκολεύτηκε σε κανένα σημείο του αγώνα, πανηγυρίζοντας μια σπουδαία νίκη που του δίνει αέρα… πρωταθλητή, καθώς αύξησε τη διαφορά του από τον δεύτερο στη βαθμολογία, Σεμπάστιαν Φέτελ!

Το δεύτερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο χαμογελαστός Ντάνιελ Ρικιάρντο με Red Bull, πραγματοποιώντας ακόμα μια εξαιρετική εμφάνιση.

Την πρώτη τριάδα ολοκλήρωσε ο Μπότας με Mercedes.

Τη δεκάδα έκλεισαν οι Sainz, Perez, Palmer, Vandoorne, Stroll, Grosjean, Ocon.


 

Τραγωδία για τις Ferrari! Εγκαταλείψεις και τρεις φορές αυτοκίνητο ασφαλείας!

Οι περισσότεροι στον αγώνα εκκίνησαν με τα ενδιάμεσα ελαστικά, ενώ μερικοί είχαν φορέσει τα Wet, καθώς η πίστα ήταν βρεγμένη λόγω της βροχόπτωσης που είχε στη Σιγκαπούρη!

Tόσο ο Σεμπάστιαν Φέτελ όσο και ο Κίμι Ράικονεν εγκατέλειψαν τον αγώνα λίγα δευτερόλεπτα με την εκκίνηση!

Ο Γερμανός, με το που έσβησαν τα κόκκινα φώτα διατήρησε την πρωτοπορία, ενώ ο Κίμι που εκκινούσε από την τρίτη θέση, είχε σχεδόν βρεθεί μπροστά από τον δεύτερο Μαξ Φερστάπεν.

Παρόλα αυτά, εκείνη τη στιγμή, ο πιλότος της Red Bull ακούμπησε με τον Κίμι, ο οποίος με τη σειρά του βρήκε τον πρωτοπόρο Φέτελ! Από τη σύγκρουση δεν γλίτωσε και ο Φερνάντο Αλόνσο, ο οποίος από την όγδοη θέση βρέθηκε δίπλα στην πρώτη τριάδα!

Οι Ραικόνεν και Βερτστάπεν εγκατέλειψαν αμέσως, ενώ λίγα μέτρα πιο κάτω ο Φέτελ είπε αντίο και αυτός στον δικό του αγώνα!

Η McLaren του Αλόνσο άντεξε για λίγους γύρους ακόμα, όμως και αυτή με τη σειρά της δεν άντεξε στο χτύπημα που είχε πάνω από τη σύγκρουση στην εκκίνηση.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ το βίντεο από την τρομακτική εκκίνηση!

 

Τρεις φορές (1, 11 και 39ο γύρο) αναγκάστηκε να… παρέμβει το αυτοκίνητο ασφαλείας λόγω εγκαταλείψεων των μονοθέσιων σε επικίνδυνα σημεία στην πίστα.

Ο αγώνας ολοκληρώθηκε με την αντίστροφη μέτρηση από το χρονόμετρο, καθώς με τις πολλές καθυστερήσεις που υπήρχαν, θα ξεπερνούσαμε το προβλεπόμενο δίωρο ενός αγώνας Formula 1!


Τα σημερινά αποτελέσματα.

.


Οι βαθμολογίες σε οδηγούς και κατασκευαστές. 

.

Βήμα τίτλου για τον Χάμιλτον! — Τραγωδία για τις Ferrari! (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

now24.gr-auto

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: