Βιδώνουν πλαστικά μπουκάλια σε ένα κομμάτι χαρτόνι και τα κρεμάνε στο παράθυρο. Το αποτέλεσμα;

Σε πολλά μέρη του κόσμου, οι άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση σε κάποιες από τις πολυτέλειες που εμείς θεωρούμε δεδομένες…

ηλεκτρικό ρεύμα, internet, τρεχούμενο νερό ή ακόμα και κανονικές προμήθειες τροφίμων και καθαρό νερό. Προσθέστε σε αυτό την αφόρητη θερμότητα των καλοκαιρινών θερμοκρασιών. Η κατάστασή τους είναι κρίσιμη!
Περισσότεροι από 28.000 άνθρωποι ζουν σε μια μικρή περιοχή που ονομάζεται Daulatdia στο Μπαγκλαντές. Ζουν περιορισμένα σε μικρές καλύβες χωρίς τρεχούμενο νερό και οι θερμοκρασίες έξω και μέσα, μπορούν να φτάσουν πάνω από 45 βαθμούς Kελσίου.

Κάτι πρέπει να κάνουν, για αυτό δημιούργησαν ένα δικό τους φυσικό κλιματιστικό.

Είναι κατασκευασμένο από ένα κομμάτι γερό χαρτόνι και μια σειρά από ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια. Οι πυθμένες και οι λαιμοί των φιαλών αποκόπτονται και στη συνέχεια κολλάνε σε μια σειρά τρυπών που έχουν κοπεί στο χαρτόνι.

Μόλις τοποθετηθούν όλα τα μπουκάλια στις τρύπες του χαρτονιού, το χαρτόνι τοποθετείται μπροστά σε μια πόρτα ή παράθυρο. Τα αποτελέσματα ψύξης είναι άμεσα.

Ο ζεστός αέρας εισέρχεται στα μπουκάλια από το εξωτερικό και έπειτα στέλνει ψυχρότερο αέρα από το λεπτότερο λαιμό. Η αρχή είναι παρόμοια με την επίδραση όταν εκπνέετε στο χέρι σας με ανοιχτό στόμα ή με σφιγμένα χείλη.

Αυτή η απλή λύση μπορεί να δροσίσει έναν εσωτερικό χώρο με παραπάνω από -12 βαθμούς Κελσίου. Τι ανακούφιση για τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν ακραίες θερμοκρασίες.

Αμέτρητα χωριά, έχουν ήδη αρχίσει να χρησιμοποιούν τον απλούστερο κλιματισμό στον κόσμο.

Αυτό το σύστημα όχι μόνο φέρνει μια ανάσα καθαρού αέρα στις υπερθερμασμένες καλύβες, αλλά είναι και ένας πολύ καλός τρόπος για να ανακυκλώσετε τα πλαστικά μπουκάλια.

Ακολουθεί ένα βίντεο που εξηγεί ακριβώς το πώς λειτουργεί αυτό το σύστημα:

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου…

(?)

perierga

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: