Βίντεο: Συγκλονιστικές εικόνες από εκπαίδευση διάσωσης σε ορμητικά νερά στα Χανιά

Μετά την τελευταία κακοκαιρία, πυροσβέστες των Χανίων αυτοβούλως ζήτησαν να εκπαιδευτούν από πιστοποιημένα μέλη της ΕΝΑΜΟΝΟΧ στη διάσωση σε χειμάρρους και ορμητικά νερά.

Στόχος τους ήταν να αποκτήσουν βασικές γνώσεις προκειμένου να μπορούν να βοηθήσουν στη διάσωση ανθρώπων με ασφάλεια σε μελλοντικές καταστάσεις παρόμοιες με αυτές που βίωσε ο νομός πρόσφατα.

Έτσι, οι πυροσβέστες ήρθαν σε επαφή με την Εθελοντική Ναυαγοσωστική Μονάδα του ΝΟΧ (ΕΝΑΜΟΝΟΧ), που είναι η μοναδική από τις διασωστικές ομάδες των Χανίων που έχει μέλη εκπαιδευμένα σε αυτό το κομμάτι με πιστοποίηση RESCUE 3 INTERNATIONAL.

Τα μέλη της ΕΝΑΜΟΝΟΧ ανταποκρίθηκαν πρόθυμα στο κάλεσμα των πυροσβεστών και προχώρησαν στην εκπαίδευσή τους σε τεχνικές και μεθοδολογίες διάσωσης οι οποίες βέβαια οδηγούσαν στην απόκτηση βασικών γνώσεων και όχι πιστοποίησης.

Σημειώνεται ότι η εκπαίδευση ήταν διήμερη. Η πρώτη ημέρα περιελάμβανε θεωρία και η άλλη δράση και πράξη με τα μέλη της ΕΝΑΜΟΝΟΧ και τους πυροσβέστες να κάνουν εξάσκηση στον ποταμό Ταυρωνίτη και να προσομοιώνουν περιπτώσεις διάσωσης.

Οι πυροσβέστες που συμμετείχαν εκφράζουν ένα μεγάλο ευχαριστώ στα μέλη της ΕΝΑΜΟΝΟΧ για την εκπαίδευση, τη θεωρητική και πρακτική, που πρόθυμα τους παρείχαν.

Οι εικόνες που κατέγραψαν σε βίντεο είναι μοναδικές:

ellada

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: