Βίντεο με βίαιη σύλληψη φοιτητή έξω από το σπίτι του στα Σεπόλια: Αστυνομικοί έσπρωχναν τους γονείς του – Στο νοσοκομείο ο πατέρας του

Με άκρως βίαιο τρόπο αστυνομικοί συνέλαβαν έναν φοιτητή στο κατώφλι του σπιτιού του στα Σεπόλια, παρά το γεγονός ότι η συγκέντρωση είχε ολοκληρωθεί πριν από ώρα. Στην περιοχή επικράτησε ένταση με τους γονείς του φοιτητή να σπρώχνονται από τους αστυνομικούς ενώ παρά τις αντιδράσεις κατοίκων και περαστικών, οι αστυνομικοί δεν πτοήθηκαν και συνέχισαν να τραβούν τον νεαρό.

Στο βίντεο που δημοσιεύει στο facebook η σελίδα «Μένουμε Ενεργοί – υγεία, συλλογικότητα, αλληλεγγύη» διακρίνονται πολλοί αστυνομικοί να βρίσκονται στην πυλωτή μίας πολυκατοικίας και να συλλαμβάνουν έναν φοιτητή, μετά από διαδήλωση εξωκοινοβουλευτικών οργανώσεων και εργατικών σωματείων στον σταθμό Λαρίσης.

Μία γυναίκα, που τραβάει το βίντεο, φωνάζει ότι είναι δικηγόρος και λέει στους αστυνομικούς ότι εδώ είναι το σπίτι του, ζητώντας εξηγήσεις για τους λόγους της σύλληψης δίχως να παίρνει απάντηση, ενώ και άλλοι πολίτες που βρίσκονταν στο σημείο διαμαρτύρονται.

Η αστυνομία, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, αναφέρει ότι ο νεαρός συνελήφθη από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ στα Σεπόλια, γιατί πετούσε εναντίον τους πέτρες.

Σύμφωνα με την καταγγελία, η μητέρα, η αδερφή και ο πατέρας του φοιτητή προσπαθούν να τον προστατέψουν, με τους αστυνομικούς να τους απωθούν και να τραβούν τον νεαρό που του έχουν περάσει χειροπέδες.

Μάλιστα, στο βίντεο φαίνεται, πως η μητέρα από την προσπάθειά της και τα σπρωξίματα των αστυνομικών πέφτει στο δρόμο, ενώ ένας άλλος αστυνομικός κυνηγάει με το γκλοπ μία κοπέλα.

Το ΑΠΕ – ΜΠΕ αναφέρει πως ο αξιωματικός υπηρεσίας στο Α.Τ. Κολωνού, επειδή το περιστατικό ξέφευγε από την αρμοδιότητα του, έδωσε εντολή να μεταφερθεί ο συλληφθείς στην Κρατική Ασφάλεια η οποία χειρίζεται τις υποθέσεις προσαχθέντων και συλληφθέντων στα γεγονότα που διαδραματίστηκαν σήμερα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ενώ ο νεαρός είχε φύγει, στο αστυνομικό τμήμα έφτασε ο πατέρας του μαζί με την 22χρονη αδελφή του και δύο ακόμα άτομα, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την σύλληψη.

Εκεί όμως, όπως λένε οι αστυνομικοί, δημιούργησαν επεισόδιο, γι” αυτό τους συνέλαβαν.

Την ώρα που περνούσαν χειροπέδες στον 55χρονο, εκείνος ένιωσε αδιαθεσία από την ένταση και σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ παρουσίασε συμπτώματα εμφράγματος, γι” αυτό διακομίστηκε επειγόντως στον Ευαγγελισμό, όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος, ενώ η κόρη του και τα άλλα δύο άτομα μεταφέρθηκαν και αυτοί στη ΓΑΔΑ.

Ολόκληρη η καταγγελία και το βίντεο ντοκουμέντο

Ξυλοδαρμούς και συλλήψεις από την αστυνομία σε ολόκληρη οικογένεια κάτω από το σπίτι της! Ο γιος φώναζε «ψωμί-παιδεία-ελευθερία».

Δυνάμεις καταστολής χτύπησαν τετραμελή οικογένεια έξω από το σπίτι της στα Σεπόλια μετά από διαδήλωση πολιτικών οργανώσεων και εργατικών σωματείων στο σταθμό Λαρίσης!

Αφού στρίμωξαν τον γιο, μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της νΚΑ, στην πυλωτή του σπιτιού του, η αδερφή του, η μητέρα και ο πατέρας του προσπάθησαν να τον προστατεύσουν και να διαμαρτυρηθούν και ξυλοκοπήθηκαν κι αυτοί!

Αυτή τη στιγμή ο γιος βρίσκεται στη ΓΑΔΑ και ο πατέρας βρίσκεται στο ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ και πιθανώς και όλη η οικογένεια να βρεθεί υπό σύλληψη! Η δικηγόρος που τραβά το βίντεο της σύλληψης του γιου δεν παίρνει ποτέ απάντηση για τον λόγο της προσαγωγής.

Τα λεφτά που κόβουν από υγεία και παιδία τα δίνουν σε αυτή την αστυνομία. Και με αυτή την αστυνομία γιόρτασε η κυβέρνηση και ο Χρυσοχοϊδης το Πολυτεχνείο. Όπως ακριβώς και οι πολιτικοί πρόγονοί τους.

Άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων!

ellada

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: