Βίντεο κατέγραψε τον δήμαρχο Ανατολικής Σάμου να σπρώχνει και να βρίζει πρόσφυγες

Την Τρίτη, ένταση επικράτησε στη Σάμο, όταν ο δήμαρχος του νησιού Γιώργος Στάντζος, προσπάθησε να διώξει πρόσφυγες και μετανάστες από την κεντρική πλατεία Πυθαγόρα, στην οποία επιχειρούσαν να κάνουν κατάληψη.

Ο δήμαρχος φαινόταν αγανακτισμένος και άρχισε να σπρώχνει τους μετανάστες και να φωνάζει, λέγοντας, μεταξύ άλλων: «Go, γ@@@@@@, φύγε!».

Να αναφέρουμε ότι, νωρίτερα, οι μετανάστες είχαν συγκεντρωθεί σε ένα άλλο σημείο του νησιού, αλλά βρέθηκαν αντιμέτωποι με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα να κατευθυνθούν στην πλατεία Πυθαγόρα, με σκοπό την κατάληψή της. Εκεί εμφανίστηκε ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου Γιώργος Στάντζος, ο οποίος άρχισε να σπρώχνει τους μετανάστες και να φωνάζει.

Κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια του live βίντεο του Samos24.gr φαίνεται μια γυναίκα από τους συγκεντρωμένους που λέει στον δήμαρχο ότι είναι τουρίστρια και μια Ελληνίδα που είναι στο σημείο ακούγεται να της απαντάει: «Τι είσαι; Τουρίστρια είσαι; Σε παρακαλώ.. Άντε από δω, όλοι βρομιάρηδες».

Σε άλλο σημείο του βίντεο ο δήμαρχος ακούγεται να ρωτά τον δημοσιογράφο: «Ακούγεται το γ@@@σου;».

Τέλος, στις δηλώσεις του στην κάμερα, ο δήμαρχος ανέφερε: «Ξανά κατάληψη της κεντρικής πλατείας. Τους απομάκρυνε η Αστυνομία. Πλέον θα αρχίζουμε εμείς δράση, να κερδίσουμε τους κοινόχρηστους χώρους. Θέλουμε λύση αυτή τη στιγμή. Να φύγουν από το νησί! Τέλος! Δεν υπάρχει άλλη λύση. Τέλος!».

Δείτε το σχετικό βίντεο:

«Ήταν μια κατάσταση έκρυθμη που δείχνει την κατάληξη της επιχείρησης κατάληψης της πλατείας από νεαρούς που δεν είχαν αίτημα αλλά αποφάσισαν να κάνουν πορεία στον κεντρικό δρόμο και να καταλάβουν την πλατεία με μέλη ΜΚΟ αμφιβόλου προέλευσης. Εκεί υπήρξε παρέμβαση της αστυνομίας και δικιά μου» είπε ο κ. Στάντζος αργότερα, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 και σχολιάζοντας τις εικόνες που τον έδειχναν να βρίσκεται σε έξαλλη κατάσταση, διώχνοντας τους μετανάστες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι μετανάστες μετά την αρχική εκδίωξή τους «επέστρεψαν και έσπασαν 5 αυτοκίνητα πιο δυναμωμένοι για να καταλάβουν την πλατεία». «Δεν είχαν κάποιο σύνθημα, δεν είχαν κάποιο αίτημα», πρόσθεσε.

ellada

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: