Βίντεο-ντοκουμέντο από το δυστύχημα στον ΗΣΑΠ, oι συγκλονιστικές εικόνες πριν τον τραγικό θάνατο του εργοδηγού

Στο βίντεο του διακρίνονται εργάτες να πηδούν από τον συρμό — Ο ένας μάλιστα πέφτει μέσα στις γραμμές με το κεφάλι και τελικά τραυματίζεται

Οι σκηνές θυμίζουν κινηματογραφική ταινία… Συγκλονίζει βίντεο από το δυστύχημα στον ΗΣΑΠ με έναν νεκρό 41χρονο εργοδηγό ύστερα από βλάβη που παρουσίασε μηχάνημα συντήρησης κατά τη διάρκεια εργασιών στις γραμμές.

Στο ύψος του σταθμού «Αττική», εργαζόμενοι πηδούν αναγκαστικά από το βαγόνι για να σωθούν, βλέποντας την τρελή πορεία του.

Στο βίντεο του MEGA διακρίνονται εργάτες, σε μια δραματική προσπάθεια να σωθούν, να πηδούν από τον συρμό. Ο ένας μάλιστα πέφτει μέσα στις γραμμές με το κεφάλι και τελικά τραυματίζεται. Ενας ακόμη φεύγει από την άλλη πλευρά και τον βοηθάει ένας άλλος που βρίσκεται στην αποβάθρα.

Το κακό δεν αργεί να γίνει… Το μηχάνημα συγκρούεται με επιβατικό συρμό χωρίς επιβάτες, ο οποίος είχε τοποθετηθεί επίτηδες στο σημείο για να ανακοπεί η ταχύτητα που είχε αναπτύξει. Ο 41χρονος εργοδηγός όμως βρίσκει τραγικό θάνατο.

Το δυστύχημα σημειώθηκε περίπου στις 04.40 τα ξημερώματα στις 16 Νοεμβρίου στον σταθμό «Αγ. Νικόλαο», όταν μηχάνημα λείανσης των γραμμών αντιμετώπισε πρόβλημα στα φρένα του, με αποτέλεσμα την σύγκρουσή του με άλλο συρμό.

Από τους πέντε εργαζόμενους, οι τέσσερις κατάφεραν να πηδήξουν πριν από τη σύγκρουση.

Το ειδικό μηχάνημα λείανσης, όπως αναφέρουν εργαζόμενοι της ΣΤΑ.ΣΥ, ζυγίζει περίπου 15 τόνους και με ταχύτητα περίπου στα 50χλμ/ ώρα, που είχε αναπτύξει, ήταν αδύνατο να σταματήσει.

Αυτός ήταν και ο λόγος που τοποθετήθηκε άλλος συρμός για να σταματήσει την ανεξέλεγκτη πορεία του.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: