Βίντεο ντοκουμέντο από «τάγμα εφόδου» στη Λέσβο – Περπατούσαν με κράνη και ρόπαλα

Ένα βίντεο ντοκουμέντο από το κέντρο της Μυτιλήνης, στη Λέσβο δείχνει την ομάδα νεαρών με κράνη και ρόπαλα που αναστάτωσε το νησί. 

Σύμφωνα με το τοπικό stonisi.gr, πρόκειται για βίντεο που τράβηξε θαμώνας σε κατάστημα με το κινητό του τηλέφωνο και όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, αποδεικνύει την ύπαρξη «τάγματος εφόδου» που τρομοκρατεί ντόπιους και ξένους στο κέντρο της Μυτιλήνης.

Όπως είναι γνωστό σύμφωνα με μαρτυρίες που επιβεβαιώνουν αστυνομικές αρχές, τις πρώτες μεταμεσονύκτιες ώρες σήμερα, οι συγκεκριμένοι νεαροί έλεγχαν περαστικούς Έλληνες και ξένους.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι επιτέθηκαν και σε θαμώνες επιχείρησης υγειονομικού ενδιαφέροντος στην οδό Ερμού όπου εκείνη την ώρα βρισκόταν φοιτητές και εργαζόμενοι και εθελοντές σε μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην αντιμετώπιση της προσφυγικής μεταναστευτικής κρίσης.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – «Τάγμα εφόδου» στην οδό Ερμού

Προς όσους αμφισβητούν την ύπαρξη παρακρατικής ομάδας, η οποία με μάσκες, μαύρα μπουφάν και κράνη, πολιορκούν και απειλούν θαμώνες σε μπαρ που δεν τους είναι αρεστοίhttps://www.stonisi.gr/post/6718/tagma-efodoy-sthn-odo-ermoy-video

Δημοσιεύτηκε από Στο Νησί στις Τετάρτη, 5 Φεβρουαρίου 2020

Είχε προηγηθεί πορεία αντιφασιστικών, φοιτητικών κυρίως, οργανώσεων από την παραλία της Επάνω Σκάλας στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ όπου η Αστυνομία δεν επέτρεψε στους διαδηλωτές να συνεχίσουν.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, η ίδια ομάδα νεαρών, πάντα με καλυμμένα τα πρόσωπα τους και με ρόπαλα λειτούργησαν στο χωριό της Μόριας χθες αργά το απόγευμα και το βράδυ.

Οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν ότι οι νεαροί έλεγχαν σπίτια και μαγαζιά εάν σε αυτά κατοικούν ξένοι, αιτούντες άσυλο ή μέλη, εθελοντές και εργαζόμενοι σε ΜΚΟ ενώ έσπασαν το αυτοκίνητο μιας Ιταλίδας εργαζόμενης σε ΜΚΟ στο οποίο επέβαιναν και δυο αιτούντες άσυλο. Και σε αυτήν την περίπτωση, επενέβη η Αστυνομία μετά από τηλεφωνικές καταγγελίες πολιτών.

Επίσης η Πυροσβεστική έκανε γνωστό ότι επενέβη σε περίπτωση ανάφλεξης υλικών σε ερειπωμένη κατοικία που προήλθε από ρίψη βεγγαλικού! Φωτιά κατέκαψε και άλλη ερειπωμένη κατοικία στη Μόρια, προχθές 3 Ιανουαρίου το βράδυ.

ellada

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: