Βίντεο ντοκουμέντο από τα Ίμια με Τούρκους λιμενικούς σε ρόλο πειρατών: «Ξέρεις τι είναι να σου βγάζουν το όπλο στο 1 μέτρο;»

Οι Τούρκοι συνεχίζουν με αμείωτο ρυθμό τις προκλήσεις σε βάρος των Ελλήνων ψαράδων, στην ευρύτερη περιοχή των Ιμίων. Όπως φαίνεται σε νέο βίντεο – ντοκουμέντο που παίχτηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, λιμενικοί της γειτονικής χώρας ενεργούν σαν πειρατές και κόβουν τα παραγάδια ενός αλιευτικού.

«Το πήρε, το πήρε» ακούγεται να λέει ένας ψαράς, με έναν άλλο να προσθέτει, απευθυνόμενος προς τους Τούρκους: «Εντάξει, το πήρατε το παραγάδι… Μαζέψτε το και βάλτε το μες στην τσάντα, ρε».

Όπως λέει ο Βασίλης Λύρας, ένας από τους Έλληνες ψαράδες, «εκεί που καλαράμε τα παραγάδια, πήγε και έπιασε την άκρη που μολάραμε και ανέβασαν τα παραγάδια επάνω στην καταδίωξη. Και μετά τα έβαλαν σε μια μαύρη σακούλα και μας τα δείχνανε. Αυτό έγινε για πρώτη φορά. Άλλες φορές κόβουν το καλαδούρι και παρατάνε τα παραγάδια κάτω. Ξέρεις τι είναι να σου βγάζουν το όπλο στο ένα μέτρο;».

Όπως προσθέτει ο κ. Λύρας, το περιστατικό συνέβη «στις 800 γιάρδες κάτω από τα Ίμια, προς την Καλόλιμνο. Σε όλα τα χρόνια που είμαι εδώ στα Ίμια, είναι η πρώτη φορά (που συνέβη) αυτό εδώ πέρα. Δεν έχει ξαναγίνει. Μόνο καλαδούρι έκοβαν όλα τα άλλα χρόνια».

Δείτε το βίντεο:

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: