Βίντεο: Αεροναυτική άσκηση με τη φρεγάτα «Σπέτσαι» και το πλοίο «Προμηθεύς» στην Κύπρο

Από 26 έως 29 Αυγούστου, στο πλαίσιο του Θερινού Εκπαιδευτικού Πλου της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, η Φρεγάτα «Σπέτσαι» και το Πλοίο Γενικής Υποστηρίξεως «Προμηθεύς», του ελληνικού στόλου, ελλιμενίστηκαν στο λιμάνι Λεμεσού στη Κύπρο, με σκοπό τη διεξαγωγή από τους Ναυτικού Δόκιμους προγράμματος εκπαιδευτικών και εθιμοτυπικών δραστηριοτήτων στη Μεγαλόνησο. Παράλληλα, με τον απόπλου των δυο πλοίων, πραγματοποιήθηκε αεροναυτική άσκηση με τη συμμετοχή της Διοίκησης Ναυτικού της Κύπρου.


Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Κυπριακό Υπουργείο Άμυνας, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, δέχθηκε στο Στρατηγείο του Γενικού Επιτελείου τον Διοικητή της Σχολής, Υποναύαρχο Χρήστο Σασιάκο και τους Κυβερνήτες των δυο πλοίων.

Στην ανακοίνωση του Υπουργείου σημειώνεται ότι ο Υποναύαρχος Σασιάκος παρέθεσε δεξίωση, στην παρουσία της Υφυπουργού Ναυτιλίας της Κύπρου, Μαρίνας Χατζημανώλη, του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγου Δημόκριτου Ζερβάκη, και στελχών και αξιωματικών του υπουργείου Άμυνας.

Το πρόγραμμα της Σχολής περιελάβανε επίσης επίσκεψη στα Φυλακισμένα Μνήματα και στο Στρατιωτικό Κοιμητήριο Μακεδονίτισσας, όπου έγινε ενημέρωση για το ιστορικό των μνημείων και κατατέθηκαν στεφάνια ως φόρο τιμής στους πεσόντες στους αγώνες για την ελευθερία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στην αεροναυτική άσκηση με την επωνυμία «ΠΝ/ΔΝ — 03/2023», εκτελέστηκε σενάριο με Τακτικές Κινήσεις και Προχωρητικούς Ελιγμούς, πραγματοποίηση τεχνικών γυμνασίων, αντικείμενα Έρευνας – Διάσωσης με συνεργασία ελικοπτέρου και ολοκληρώθηκε με διέλευση απονομής χαιρετισμού μεταξύ των πλοίων.


Ειδήσεις σήμερα:

Όσα έγιναν με τους αστυνομικούς του Κασσελάκη και του συντρόφου του — Παραιτήθηκε της φρουράς μετά τις αποκαλύψεις

Στην τελική ευθεία η εκλογή αρχηγού στον ΣΥΡΙΖΑ — Οι 5 υποψήφιοι ανοίγουν σήμερα τα χαρτιά τους

Υπό διάλυση οι Σπαρτιάτες — Προβληματισμός στη Βουλή μετά τις δηλώσεις Στίγκα περί «Greek Mafia»

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: