Vice Specials: «Η Φυλή του Κρητικού Σερφ» (trailer)

Την Τρίτη 30 Απριλίου, στη 01:15 μετά τα μεσάνυχτα, το ελληνικό γραφείο του VICE παρουσιάζει στον ANT1 το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Η Φυλή του Κρητικού Σερφ».
Η πρώτη ιστορική καταγραφή του σερφ έγινε τον 18ο αιώνα όταν ο πλοίαρχος Τζέιμς Κουκ βρέθηκε στην Πολυνησία. Έγινε είδος μουσικής τη δεκαετία του ’60 – με πρώτο καταγεγραμμένο κομμάτι τη Μισιρλού, έγινε επίσης νεανική υποκουλτούρα, άθλημα με ακριβοπληρωμένους σταρ και πλέον είναι ένα διεθνές πολιτιστικό φαινόμενο. Πριν χρόνια έφτασε στις ευρωπαϊκές ακτές του Ατλαντικού, πέρασε στη Μεσόγειο και την Ελλάδα.
Τo ελληνικό γραφείο του VICE και η Άννα Παπαθανασίου γνώρισαν τη «φυλή του κρητικού σερφ», μια ομάδα σέρφερ που εφαρμόζουν το κίνημα του τοπικισμού (localism) στην Κρήτη με διαμάχες στο νερό αλλά και σκληρές προειδοποιήσεις για χρήση βίας αν παραβιαστούν οι άγραφοι νόμοι τους.
Τα τελευταία χρόνια, λόγω της δημοφιλίας του νησιού, έγινε όλο και πιο δύσκολο να απολαμβάνει κανείς το νερό με την ηρεμία και την αφοσίωση που απαιτείται. Κάπως έτσι τα μέλη μίας τοπικής ομάδας σερφ στην Κρήτη αποφάσισαν να προστατέψουν το νησί τους από την περιττή δημοσιότητα.
Σκηνοθεσία / Παραγωγή / Κάμερα: Χρήστος Σαρρής
Παρουσίαση: Άννα Παπαθανασίου
Κάμερα: Laurent Laughlin
Ηχοληψία: Άρης Παυλίδης
Μοντάζ: Γωγώ Μπεμπέλου

greek-web-tv.com

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: