Βιασμός 12χρονης: Η ιστορία της μάνας που προφυλακίστηκε για μαστροπεία

Αν ο Ηλίας Μίχος κατάφερνε να πείθει ότι είναι ένας καλοκάγαθος, νομοταγής, συνηθισμένος πολίτης έως τη στιγμή που καταγγέλθηκε και συνελήφθη σαν θύτης, η μητέρα του θύματος φαντάζει σαν το ακριβώς αντίθετο. Σαν εξ ορισμού ύποπτη ή, αν μη τι άλλο, ως επιρρεπής και ευάλωτη, άρα εκ των πραγμάτων ικανή να έχει διαπράξει το βαρύ αδίκημα για το οποίο κατηγορείται (διακεκριμένη μαστροπεία εις βάρος της 12χρονης κόρης της).

Νωρίτερα σήμερα, μάλιστα, μετά την απολογία της στην ανακρίτρια, η 37χρονη μητέρα  πήρε τον δρόμο για τις φυλακές. Η ίδια αρνήθηκε εκ νέου τα πάντα, επικαλούμενη και τα μηνύματα που αντάλλαξε με τον Ηλία Μίχο, όταν πια κατάλαβε -όπως υποστηρίζει -τι συνέβαινε στην κόρη της. Η 37χρονη ήταν, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ιδιαίτερα φορτισμένη και έκλαιγε μέσα στο γραφείο της ανακρίτριας. Μάλιστα, τα δύο από τα μεγαλύτερα παιδιά της 37χρονης που βρίσκονταν στα δικαστήρια, ξέσπασαν σε κλάματα, βλέποντας τη μητέρα τους να βγαίνει από το ανακριτικό γραφείο με χειροπέδες.

Δείτε βίντεο με την έξοδο της μητέρας της 12χρονης από την ανακρίτρια:


Όταν, δε, βγήκε από το γραφείο της ανακρίτριας η 37χρονη για να μπει στο αυτοκίνητο, ο μεγάλος της γιος, που είναι ηλικίας περίπου 20 ετών, πλησίασε το όχημα χτυπώντας το τζάμι και ξεσπώντας για την προφυλάκιση της μητέρας του.


Η 37χρονη, στο απολογητικό της υπόμνημα, το οποίο πάντως δεν έπεισε την ανακρίτρια, αναφέρει μεταξύ άλλων πως «ο Ηλίας Μίχος εμφανιζόταν ως ένας άνθρωπος καλοσυνάτος απέναντι στα παιδιά, τα οποία συχνά τα κερνούσε παγωτό και πορτοκαλάδες». Λέει ακόμα ότι η 12χρονη κόρη της, της είπε πως «κάποια ημέρα που ήταν στο κατάστημα του Ηλία Μίχου, κατέβηκε στο υπόγειο να βοηθήσει σε κάτι και εκείνος τη βίασε». Ακόμη, όπως είπε το παιδί της, της ανέφερε ότι ο Ηλίας Μίχος την εξανάγκασε να πάει και με άλλους άνδρες, περίπου δέκα στον αριθμό.

Η περίπτωση της μητέρας μοιάζει φτιαγμένη για να δικαιώσει κάθε αρνητική προκατάληψη και κάθε στερεότυπο, πολύ πριν η Δικαιοσύνη εξετάσει καν την εμπλοκή της στο έγκλημα του Κολωνού.

Κι αυτό διότι πρόκειται για μια γυναίκα 37 ετών, χωρίς σταθερή ή συγκεκριμένη επαγγελματική ιδιότητα αλλά με 8 παιδιά από δύο συντρόφους, τα οποία άρχισε να φέρνει στον κόσμο περίπου από την εφηβεία της. Πατέρας των 5 μεγαλύτερων είναι ένας ημεδαπός, εξαρτημένος από ουσίες, ο οποίος έχει γνωρίσει εκ των έσω και επανειλημμένως τα σωφρονιστικά καταστήματα — ενώ συνελήφθη και πάλι πριν από λίγες ημέρες, για κατοχή μικροποσότητας ναρκωτικών. Γονέας των τριών μικρότερων παιδιών είναι ένας άνδρας από το Πακιστάν, με τον οποίο συζεί η 37χρονη πολύτεκνη.

Εύκολο θύμα

Από τα ελάχιστα στοιχεία που έγιναν γνωστά γύρω από το πρόσωπό της, είναι νησιωτικής καταγωγής και επίσης προέρχεται από μια πολυμελή οικογένεια. Εικάζεται δε ότι η μετοικεσία της στην Αθήνα οφείλεται στην επιθυμία της να δραπετεύσει από τη μιζέρια του οικογενειακού περιβάλλοντός της στην ελληνική επαρχία, με τα πολλά πεινασμένα στόματα και τις μηδενικές προοπτικές εξόδου από τη φτώχεια. Θεωρητικά, κάποιος με τη νοσηρή δολιότητα που προσάπτεται στον 53χρονο θα δυσκολευόταν πολύ να βρει πιο εύκολο θύμα χειραγώγησης και εκμετάλλευσης από τη συγκεκριμένη γυναίκα.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: