Βγήκατε στα χιόνια και μείνατε από μπαταρία; Μην απελπίζεστε !

 

Η μπαταρία του αυτοκινήτου μας πολλές φορές μας επιφυλάσσει εκπλήξεις. Ενώ ξεκινάμε κανονικά και φτάνουμε κάπου, μπορεί όταν επιχειρήσουμε  να ξαναβάλουμε μπροστά να μην τα καταφέρουμε.

Πολλές φορές οι μπαταρίες «παραδίδουν το πνεύμα» και μας αφήνουν άφωνους. Μην απελπίζεστε όμως. Τα κέντρα εξυπηρέτησης οδικής βοήθειας γνωρίζουν από αυτά τα προβλήματα και μπορούν να σας βάλουν αμέσως μπροστά μέχρι να φτάσετε στο σπίτι σας.

Το σωστό όμως για να μη  περιμένετε τη  οδική βοήθεια είναι να έχετε πάντα στο πορτμπαγκάζ ένα σετ από καλώδια εκκίνησης. Αυτά θα σας βοηθήσουν αν υπάρχει κοντά σας κάπ0ιο άλλο αυτοκίνητο.

Τι πρέπει να κάνετε. Ζητάτε από τον άλλον οδηγό να σας πλησιάσει με το μπροστινό μέρος του Ι.Χ του. Να είστε δηλαδή «μούρη-μούρη». Βεβαιωθείτε ότι έχετε τραβήξει τα χειρόφρενα. Τα καλώδια τα ενώνετε χωρίς να είναι  σε λειτουργία ο κινητήρας  του άλλου αυτοκινήτου που θα έρθει να σας βοηθήσει.

Τοποθετείτε τους ακροδέκτες θετικό με θετικό και αρνητικό με αρνητικό. Ο  θετικός πόλος έχει είτε το σημάδι ” + ” είτε αναγράφεται πάνω η λέξη POS. Το άλλο καλώδιο, το μαύρο, συνδέεται στον αρνητικό πόλο (-) .

Και τα δύο αυτοκίνητα δεν πρέπει να έχουν κάποια ταχύτητα στο κιβώτιο. Πρέπει να είναι στη νεκρά.

Όταν τελειώσετε αυτή τη διαδικασία τότε ο ένας οδηγός βάζει μπροστά το δικό  του κινητήρα και στη συνέχεια γυρίζετε και εσείς το δικό σας διακόπτη. Αν το πρόβλημα είναι η μπαταρία τότε να είστε σίγουροι ότι θα πάρετε μπροστά. Αν δεν πετύχει η επιχείρηση τότε το πρόβλημα δεν είναι η μπαταρία αλλά κάτι άλλο οπότε δεν θα αποφύγετε την οδική βοήθεια.

Εάν όμως πάρετε μπροστά τότε χωρίς να σβήσετε τον κινητήρα πρέπει να βγείτε από το αυτοκίνητο και να βγάλετε από τον πόλο της μπαταρίας το αρνητικό (μαύρο) καλώδιο. Μετά βγάζετε και το ίδιο καλώδιο από το άλλο αυτοκίνητο. Μετά αποσυνδέεται και το κόκκινο καλώδιο.

Αν το πρόβλημα συνεχίζεται (σβήνει και δεν ξαναπαίρνει μπροστά) τότε μάλλον έχετε πρόβλημα στο δυναμό. Οπότε η λύση είναι μία. Συνεργείο.

Βγήκατε στα χιόνια και μείνατε από μπαταρία; Μην απελπίζεστε ! gr.

now24.gr-auto

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: