Βετεράνος που έχασε τα δυο του πόδια έχει φυτέψει 17.000 δέντρα τα τελευταία 19 χρόνια [φωτο+βίντεο]

Παράδειγμα προς μίμηση αποτελεί ένας άνδρας από την Κίνα, ο οποίος παρά το γεγονός ότι έχασε και τα δυο του πόδια, δεν το έβαλε κάτω και από το 2000 μέχρι σήμερα έχει φυτέψει πάνω από 17.000 δέντρα.

Ο Μa Sanxiao θέλει να αποτελέσει έμπνευση για τους άλλους ανθρώπους και για τον λόγο αυτό έχει “ντύσει στα πράσινα” ένα ολόκληρο βουνό.

Ο 70χρονος βετεράνος του στρατού έχασε τα δύο του πόδια από μια ασθένεια, ωστόσο αυτό δεν τον εμπόδισε από το να φυτεύει δέντρα, με αποτέλεσμα τα τελευταία 19 χρόνια να έχει φυτέψει περισσότερα από 17.000. Ο ηλικιωμένος συνηθίζει να περνάει τη μέρα του μόνος του σε μια πλαγιά φυτεύοντας.

Αρχικά, ο άνδρας φύτευε προκειμένου να βγάλει κάποια χρήματα για την οικογένειά του, σιγά σιγά όμως αυτό που ήθελε ήταν να γίνει πρότυπο για την κοινωνία.

Το 2008 η ιστορία του είχε γίνει γνωστή στην Κίνα και η κυβέρνηση του έδωσε χρήματα για να συνεχίσει το έργο του.«Για μένα δεν είναι μόνο δέντρα, είναι οι στρατιώτες μου. Με κάνουν να νιώθω γεμάτος. Όσο ζω θα συνεχίσω να φυτεύω δέντρα για τις επόμενες γενιές», δήλωσε ο ίδιος.

 

viral

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: