Βερναρδάκης: Εξετάζεται προσχώρηση των 6 που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης

Σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του news24/7, ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης δήλωσε πως τo σενάριο προσχώρησης στην κυβερνητική πλειοψηφία των έξι βουλευτών που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης, «θα μελετηθεί, αν χρειαστεί».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετική με τις εκλογές, ο κ. Βερναρδάκης σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν αισθάνεται ότι βρίσκεται υπό πίεση και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η πλειοψηφία των 151 θα φανεί στη βουλή, για να προσθέσει ότι στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ θα εκφραστεί η διεύρυνση που επιδιώκει το κόμμα. 

«Η πίεση στη Βουλή είναι φαντασιακή, δεν αισθανόμαστε κάποια πίεση στη Βουλή. Οι ψηφοφορίες στη Βουλή θα έπρεπε να είναι έτσι κι αλλιώς ονομαστικές. Ετσι αποτυπώνονται οι πλειοψηφίες και οι μειοψηφίες. Άλλη λύση είναι ότι θα μπορούν να γίνονται οι ψηφοφορίες διά των εισηγητών, αλλά οι ανεξάρτητοι θα πρέπει να είναι παρόντες. Μπορεί να λυθεί και με έναν άλλο τρόπο, θα δούμε με ποιον. Θα μπορούσε να είναι η προσχώρηση βουλευτών στην κυβέρνηση. Των έξι βουλευτών. Είναι ένα σενάριο που θα εξεταστεί. Μπορεί να γίνει η προσχώρησή τους ως συνεργαζόμενων βουλευτών», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στον κανονισμό της βουλής δήλωσε ότι «κάναμε αυτό που θεωρήσαμε δημοκρατικό καθήκον» και πρόσθεσε ότι αυτό που ήθελε η κυβέρνηση ήταν να θέσει στα κόμματα το ζήτημα με τα προνόμια χρηματοδότησης, τηλεοπτικού χρόνου, χρόνου στη Βουλή κλπ. που έχουν τα κόμματα και οι πολιτικοί αρχηγοί.

politiki

Tags: , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: