Βενιζέλος: Βενιζελικότεροι του Βενιζέλου οι Τσακαλώτος και Χουλιαράκης

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας από το βήμα της Βουλής, δήλωσε πως «σήμερα ψηφίζουμε το μνημόνιο 3 plus με μέτρα για την περίοδο μέχρι και τον Ιούλιο του 2018, και το μνημόνιο 4 για την περίοδο μέχρι και το 2021 που αφορά την επόμενη Βουλή και την επόμενη κυβέρνηση σε κάθε περίπτωση».

Όπως τόνισε, η Βουλή ψηφίζει «και ένα διαρκές μνημόνιο, μετά το 4ο μνημόνιο, συνδεδεμένο με τη σταδιακή παραχώρηση παραμετρικών αλλαγών για το χρέος».

«Έχετε συνείδηση τι κάνατε, πώς διαπραγματευτήκατε; Έχετε φτάσει να επιβάλλετε πρόσθετα μέτρα δημοσιονομικής λιτότητας 14,2 δισ., οι δε περικοπές των συντάξεων που επιφέρετε σήμερα νομίζετε πως είναι 2,8 δισ.; Δυστυχώς δεν είναι 2,8 δισ. Η «Καθημερινή» εντοπίζει σήμερα ότι η παράταση των ήδη ψηφισμένων από σας μέτρων, των μέτρων του 2015 και του 2016 επιβάλει επιβάρυνση στους συνταξιούχους άλλα 3,7 δισ., άρα 6,5 δισ. η ρητή νομοθετημένη επιβάρυνση», υπογράμμισε ακόμα ο κ. Βενιζέλος.

Επικαλούμενος την επεξηγηματική έκθεση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος 2018-2021 για το χρέος που έχει ενσωματωθεί στο πολυνομοσχέδιο, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε πως «ο Τσακαλώτος και ο Χουλιαράκης είναι βενιζελικότεροι του Βενιζέλου». «Στις σελίδες 146 και 147 του πολυνομοσχεδίου παρουσιάζεται η παρέμβαση στο χρέος του 2012 (PSI, OSI, αναδιάρθρωση, μείωση τόκων κτλ) και το έχουν γράψει κατά τρόπο καλύτερο από ό,τι θα το έγραφα εγώ. Τους ευχαριστώ», πρόσθεσε.

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: