Βενιζέλος: Φαινόμενο θεσμικής σήψης οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις

«Φαινόμενο θεσμικής σήψης και έκπτωσης», χαρακτήρισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος τις πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών στο θέμα της σχέσης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με τον ίδιο να προσθέτει από τα Ιωάννινα όπου βρίσκεται, ότι «αυτά διαδραματίζονται σε βάρος των μεγάλων προτεραιοτήτων που έχει η χώρα».

Ο κ. Βενιζέλος βρίσκεται στην πρωτεύουσα της Ηπείρου όπου παρουσίασε το νέο του βιβλίο με τίτλο: «Η Δημοκρατία μεταξύ συγκυρίας και ιστορίας». Όπως ο ίδιος είπε, το βιβλίο «αναφέρεται στην αναθεώρηση του συντάγματος, αλλά και στο δημοκρατικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ευρώπη με την άνοδο της Ακροδεξιάς του Λαϊκισμού, με την κρίση που έχουν οι θεσμοί και οι κοινωνίες οι ίδιες σε πάρα πολλές ευρωπαϊκές χώρες και στην Ελλάδα».

Ο κ. Βενιζέλος συνέχισε στηλιτεύοντας τη σχέση των κυβερνητικών εταίρων. «Στην Ελλάδα, το παράδειγμα της κρίσης της δημοκρατίας μάς το δίνει η ίδια η κυβέρνηση, με τους εκβιασμούς μεταξύ των δυο κυβερνητικών εταίρων με αυτό το απίθανο κωμειδύλλιο των κυρίων Τσίπρα και Καμμένου το οποίο βλέπουμε να εξελίσσεται μέρα με την ημέρα τρώγοντας τον εθνικό χρόνο, σπαταλώντας χρόνο και δυνάμεις από την προσπάθεια ανάταξης της οικονομίας και γενικότερα της χώρας που πρέπει να είναι πρώτη προτεραιότητα όλων μας.Και όλα αυτά για να παραμείνουν με τεχνάσματα, λίγο ακόμη στην εξουσία».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου που ζήτησε από τον κ. Βενιζέλο να σχολιάσει τη δήλωση Πάνου Καμμένου για αποχώρηση των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση, σύμφωνα με την ανταπόκριση του Αθηναϊκού -Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, απάντησε: «Όλα αυτά είναι γνωστά. Τα περιμένουμε εδώ και μέρες, αλλά βλέπετε πόσο δύσκολη είναι η ατομική αποχώρηση του κυρίου Καμμένου από το υπουργείο Εθνικής Αμύνης, το οποίο φυσικά δεν θέλει να εγκαταλείψει. Μίλησε για αποχώρηση των ΑΝΕΛ».

Για να προσθέσει σχετικά: «Αλλά, δεν ξέρω αν υπάρχουν Ανεξάρτητοι Έλληνες και εάν τους εκφράζει. Όπως έχω πει, έχουν απαχθεί οι βουλευτές των ΑΝΕΛ. Έχουν γίνει ενδοκυβερνητικοί αποστάτες. Η ενδοκυβερνητική αποστασία είναι το ανώτερο στάδιο της πολιτικής συνεργασίας μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Και τώρα οι πρώην ΑΝΕΛ γίνονται συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν υπάρχει καμία αξία, δεν υπάρχει κανένα κριτήριο, όριο είναι ο απόλυτος και ωμός τυχοδιωκτισμός.

Φοβούμαι ότι ο εκβι@σμός του κ. Τσίπρα επί του κ. Καμμένου, είναι απόλυτος και ασφυκτικός, δεν θα έχει ούτε θέση στην κυβέρνηση, ούτε βουλευτές, ούτε κόμμα κατά τον Κανονισμό της Βουλής, αλλά θα τα δούμε αυτά να εξελίσσονται τις επόμενες ώρες και μέρες».

Η παρουσίαση του βιβλίου, έγινε στις 11 το πρωί σε κεντρικό ξενοδοχείο των Ιωαννίνων, με ομιλητές τον Κώστα Τασούλα, βουλευτή της ΝΔ και εισηγητή της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την αναθεώρηση του Συντάγματος, τον αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Μηνά Πασχόπουλο, ενώ συντονιστής ήταν ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος.

Πολιτική

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: