Βενιζέλος: Εθνικό και δημοκρατικό έγκλημα οι πράξεις Τσίπρα – Βαρουφάκη το 2015

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Βήμα FM», ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος χαρακτήρισε «εθνικό και δημοκρατικό έγκλημα» που δεν ολοκληρώθηκε αποκλειστικά και μόνο χάρη στην «καλοσύνη των ξένων» τις πράξεις Τσίπρα — Βαρουφάκη κατά την κρίσιμη διαπραγματευτική περίοδο του 2015.

«Το να το συζητούν σοβαρά, να το διαπραγματεύονται, να κάνουν αυτού του είδους τον κωμικό σχεδιασμό, όπως αποδεικνύεται από τα sms, είναι πράξεις που συνιστούν ένα εθνικό έγκλημα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος, αναφερόμενος στις νέες αποκαλύψεις Βαρουφάκη.

«Είναι τραγικό αυτό που έγινε τώρα. Πέρα από το γεγονός ότι αποκαλύπτονται μυστικά της Πολιτείας και αποδυναμώνεται η θέση της χώρας διαπραγματευτικά, ας τα εκλάβουμε ως ιστορικά γεγονότα, για να καταλάβουμε τί; Για να καταλάβουμε ότι αυτό που εμείς αγωνιστήκαμε να πετύχουμε με νύχια και με δόντια — με την παραμονή της χώρας στο ευρώ για να είναι η βλάβη όσο γίνεται μικρότερη, για να χάσουμε το 25% του ΑΕΠ και του εισοδήματος, αλλά να κρατήσουμε το 75% -αυτό παίχτηκε στα χαρτιά κυριολεκτικά, παίχτηκε στα ζάρια από ανθρώπους απολύτως ανεύθυνους, χωρίς ιστορική συνείδηση, χωρίς γνώση των ευρωπαϊκών συσχετισμών, χωρίς ικανότητα διαπραγμάτευσης. Που πήγαν και έπεσαν στην παγίδα των Ευρωπαίων εταίρων και συζητούσανε δήθεν σαν ίσοι προς ίσο με τον Β. Σόιμπλε ο οποίος προσπαθούσε να αποσπάσει από αυτούς αυτό που δεν μπόρεσε ποτέ να αποσπάσει από εμάς και το έχει πει ο ίδιος κατ΄ επανάληψη στα βιβλία του και στις συνεντεύξεις του», σημείωσε ακόμα ο κ. Βενιζέλος.

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: