Βενεζουέλα: «Παρακολουθεί τις εξελίξεις» ο αμερικανικός στρατός

Ο στρατός των ΗΠΑ δήλωσε σήμερα ότι παρακολουθεί τις εξελίξεις στη Βενεζουέλα, αλλά άφησε να εννοηθεί ότι δεν έχει κάποιο ρόλο στα εκτυλισσόμενα γεγονότα, καθώς ένοπλες ομάδες που είναι αντίθετες ή υποστηρίζουν τον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο συγκρούστηκαν σε μια συγκέντρωση έξω από αεροπορική βάση του Καράκας.

«Παρακολουθούμε τις πρόσφατες εξελίξεις στη Βενεζουέλα εκ του σύνεγγυς και είμαστε σε στενή επαφή με τους εταίρους μας σε διάφορες υπηρεσίες και στην ανώτερη αλυσίδα διοίκησης. Προσώρας, η αποστολή της Νότιας Διοίκησης των ΗΠΑ παραμένει αναλλοίωτη», δήλωσε ο συνταγματάρχης Αρμάντο Χερνάντεζ, εκπρόσωπος της Νότιας Διοίκησης του στρατού των ΗΠΑ, η οποία επιβλέπει τις δυνάμεις των ΗΠΑ στη Λατινική Αμερική.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ο αυτοανακηρυχθείς πρόεδρος της Βενεζουέλας Χουάν Γκουαϊδό κήρυξε την έναρξη της «τελικής φάσης» του σχεδίου του για να τερματίσει την «υφαρπαγή της εξουσίας» από τον Νικολάς Μαδούρο, με την κατάσταση να προκαλεί ανησυχία διεθνώς. Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης κάλεσε τους Βενεζουελάνους και τον στρατό να τον υποστηρίξουν και, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Reuters, αργότερα οι δυνάμεις ασφαλείας έκαναν χρήση δακρυγόνων εναντίον του ιδίου και περίπου 70 οπλισμένων ανδρών με στρατιωτική περιβολή κοντά στην αεροπορική βάση Λα Καρλότα στο Καράκας.

Ο υπουργός Πληροφοριών Χόρχε Ροντρίγκες ανέφερε στο Twitter πως η κυβέρνηση της Βενεζουέλας αντιμετωπίζει μια μικρή ομάδα «προδοτών στρατιωτικών» που επιδιώκουν να πραγματοποιήσουν ένα πραξικόπημα.

(?)

Πηγή: diethnh

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: