Βελτιωμένο το σκηνικό του καιρού

Βελτιωμένο το σκηνικό του καιρού

Καλό καιρό με λίγες νεφώσεις, οι οποίες στα νότια και στο Αιγαίο θα είναι περισσότερες δίνοντας παροδικές βροχές ή όμβρους στη Βόρεια , περιμένουμε σήμερα. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 16 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 5 έως 17 στην Κεντρική Ελλάδα, από8 έως 21 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 12 έως 17 βαθμούς στα του Αιγαίου, αλλά στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη οι μέγιστες θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερες.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις, 6 με 7 μποφόρ. Σχεδόν μέτριοι και τοπικά μέτριοι άνεμοι ανατολικών διευθύνσεων θα επικρατήσουν στο .

Πιο αναλυτικά:

Λίγες νεφώσεις, κατά περιόδους πυκνότερες στα βόρεια όπου τις πρωινές ώρες ενδέχεται να σημειωθεί πρόσκαιρη ασθενής βροχής, θα είναι το σκηνικό στην . Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 18 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια και ανατολικά δε θα ξεπεράσει τους 15. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί ισχυροί, 6 μποφόρ και στο Νότιο Ευβοϊκό σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις περιμένουμε στη . Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 16 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί μέτριοι, 5 μποφόρ, με μικρή περαιτέρω εξασθένηση.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί έως και 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως και 17 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, αναμένονται τοπικές βροχές στα νότια και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στο Ιόνιο. Ο καιρός γρήγορα θα παρουσιάσει βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο ισχυροί έως και 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως και 22 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, θα αναπτυχθούν παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές στα ανατολικά των νομών. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί έως και 7 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως και 20 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στη βόρεια Κρήτη, όπου και είναι πιθανό να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί έως και 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως και 21 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, περιμένουνε παροδικά αυξημένες νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 7 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως και 22 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή, στην , την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, τις Κυκλάδες και την βόρεια Κρήτη θα αναπτυχθούν νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τοπικά τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Tags: , , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: