Βέλγιο: Κατασχέθηκαν 900 κιλά κοκαϊνης στο λιμάνι της Αμβέρσας – Τα ναρκωτικά ήταν κρυμμένα σε φορτίο με κακάο

Η κατάσχεση έγινε στις 16 Ιουνίου και η αξία των ναρκωτικών υπολογίζεται σε 45 εκατομμύρια ευρώ, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι βελγικές τελωνειακές αρχές

Οι τελωνειακές αρχές του Βελγίου ανακοίνωσαν σήμερα ότι κατέσχεσαν 900 κιλά κοκαϊνης στο λιμάνι της Αμβέρσας. Τα ναρκωτικά ήταν κρυμμένα σε κοντέινερ με κόκκους κακάο από την Κολομβία. Η κοκαΐνη ήταν μοιρασμένη σε σακιά πανομοιότυπα με αυτά που περιείχαν το δηλωμένο εμπόρευμα. Η κατάσχεση έγινε στις 16 Ιουνίου και η αξία των ναρκωτικών υπολογίζεται σε 45 εκατομμύρια ευρώ, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι βελγικές τελωνειακές αρχές.

Το λιμάνι της Αμβέρσας αποτελεί βασική πύλη εισόδου κοκαΐνης στην ευρωπαϊκή αγορά. Ναρκωτικά εντοπίζονται συχνά σε φορτία από χώρες της Λατινικής Αμερικής, παρά τις προσπάθειες των διακινητών να εξαπατήσουν τις τελωνειακές αρχές. Το 2021 οι βελγικές αρχές κατέσχεσαν συνολικά 89,5 τόνους στο λιμάνι της Αμβέρσας, ποσότητα αυξημένη κατά 36% σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά.

Η Αμβέρσα, το δεύτερο σημαντικότερο λιμάνι μεταφοράς εμπορευμάτων στην Ευρώπη (μετά το Ρότερνταμ της Ολλανδίας), παρουσιάζεται ως το μεγαλύτερο στη Γηραιά Ήπειρο σε ό,τι αφορά τη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων, που υπολογίζεται σε 159 εκατομμύρια τόνους ετησίως μετά τη συγχώνευση με το λιμάνι της Ζεμπρίζ.

Πηγή: ΑΠΕ — ΜΠΕ 

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: