Vegan Σανδάλια: Τα πιο κομψά πέδιλα του καλοκαιριού φτιάχνονται από επαναχρησιμοποιημένα υλικά

Με κεντημένα ethnic μοτίβα, σε γήινες αποχρώσεις που θυμίζουν τροπικό δάσος, με «κρόσσια» αλλά και πιο minimal, γεωματρικά σχέδια, τα made in Greece σανδάλια του brand «Alchimia Vegan Shoes» είναι κατασκευασμένα εξολοκλήρου από ανακυκλωμένα υλικά και από πρώτες ύλες φιλικές προς το περιβάλλον. Όπως θα δεις και στην παρακάτω gallery τα σχέδια τους είναι ό,τι πιο fashionable μπορείς να φορέσεις αυτό το καλοκαίρι στις all day chic εμφανίσεις σου και η ιστορία πίσω από τη δημιουργία τους είναι ένα πολύ καλό κίνητρο για να υιοθετήσουμε όλες άμεσα τις αρχές της eco-friendly μόδας και να βάλουμε τη βιωσιμότητα των ρούχων και των αξεσουάρ μας στο επίκεντρο των αγορών μας. Η δημιουργός τους, Νικόλ Δαλάτση μας είπε μία ιστορία έμπνευσης και συμβολισμού πάνω στην οποία βασίζεται η νέα συλλογή των «Alchimia Vegan Shoes».
Vegan Σανδάλια: Τα πιο κομψά πέδιλα του καλοκαιριού φτιάχνονται από επαναχρησιμοποιημένα υλικά
«Το storytelling έχει ως αφετηρία του το 16σέλιδο δοκίμιο Thrower Star του Loren Eiseley (1907-1977), που δημοσιεύθηκε το 1969 στο The Unexpected Universe. Μια μέρα, ένας άνθρωπος περπατούσε στην ακρογιαλιά. Την προηγούμενη νύχτα είχε προηγηθεί σφοδρή θαλασσοταραχή και η φουσκοθαλασσιά είχε ξεβράσει στην ακτή εκατοντάδες αστερίες. Κάποια στιγμή είδε ένα μικρό παιδί να σκύβει στην άμμο, να σηκώνει κάτι και πολύ απαλά και να το ρίχνει μέσα στην θάλασσα. Η κίνηση αυτή επαναλήφθηκε πολλές φορές, και του κέντρισε τόσο πολύ το ενδιαφέρον που πλησίασε για να δει από κοντά. Με έκπληξη τότε διαπίστωσε ότι το παιδί μάζευε τους ξεβρασμένους αστερίες και τους έριχνε πάλι στη θάλασσα. Καθώς το παιδί ήταν αφοσιωμένο στο έργο του και δεν τον είχε αντιληφθεί, ο άνθρωπος στάθηκε και το παρατηρούσε για αρκετή ώρα. Κάποια στιγμή ο άνθρωπός μας αποφάσισε να κάνει πιο αισθητή την παρουσία του και του φώναξε:
- Καλημέρα! Τι κάνεις εδώ;
Το παιδί, σταμάτησε για μια στιγμή, κοίταξε τον άνδρα και του απάντησε.
- Δε βλέπεις; Πετάω τους αστερίες πίσω στην θάλασσα.
- Δεν έχει νόημα αυτό που κάνεις, του είπε ο άνθρωπος. Είναι εκατοντάδες οι αστερίες που πεθαίνουν στην αμμουδιά.
Το παιδί τον κοίταξε αποδοκιμαστικά, του έδειξε τον αστερία που κρατούσε στο χέρι του και του είπε:
-Έχει όμως σημασία για αυτόν εδώ…. είναι ακόμα ζωντανός! Και λέγοντας αυτά τα λόγια έριξε τον αστερία απαλά μέσα στην θάλασσα.’
Ο άνθρωπός μας προσβεβλημένος, γιατί ένα μικρό παιδί του έδειχνε το σωστό, συνέχισε το δρόμο του, περπατώντας πλάι στους ξεβρασμένους αστερίες. Λίγο παρακάτω όμως, κάποιοι τον είδαν να κοιτάει κλεφτά γύρω του μήπως τον βλέπει κανείς κι όταν βεβαιώθηκε πως ήταν μόνος του, έσκυψε μάζεψε έναν αστερία και να τον απίθωσε μαλακά στη θάλασσα…»
Vegan Σανδάλια: Τα πιο κομψά πέδιλα του καλοκαιριού φτιάχνονται από επαναχρησιμοποιημένα υλικά
Και κάπως έτσι νιώθουμε όλοι όταν φοράμε ένα προϊόν επανάχρησης. Τα vegan σανδάλια που έχουν κατασκευαστεί από «νεκρά υλικά» και αποκτούν ζωή πάνω στα πόδια μας, δεν είναι μόνο huge trend για το φετινό καλοκαίρι αλλά και η πιο κομψή πλευρά της ethical fashion. «Με λες και ρομαντική σαν το παιδί της ιστορίας», μας λέει η Νικόλ. «Το σίγουρο είναι ότι οι «αστερίες» στην στεριά είναι πλέον αμέτρητοι, όσα και τα πολύπλοκα περιβαλλοντικά ζητήματα, οπότε είναι περισσότερο αναγκαίο από κάθε άλλη φορά να αναζητούμε λύσεις και διεξόδους όσο μικρές κι αν είναι. Θέλω να πιστεύω ότι τα «Alchimia Vegan Shoes» συμβάλουν κάπως σε αυτή την κατεύθυνση.»
Vegan Σανδάλια: Τα πιο κομψά πέδιλα του καλοκαιριού φτιάχνονται από επαναχρησιμοποιημένα υλικά
 Οδηγός Αγοράς: 20 bikinis για ultra stylish εμφανίσεις και στην παραλία

(?)

moda

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: