Βατόπουλος: 1.000 κρούσματα τη ημέρα, αν δεν τηρήσουμε τα μέτρα

Την ανησυχία του αναφορικά με την έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας εξέφρασε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης το πρωί της Δευτέρας (24/8) ο καθηγητής Μικροβιολογίας στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 έκανε λόγο ακόμη και για 1.000 κρούσματα κορονοϊού την ημέρα, αν δεν τηρήσουμε τα μέτρα.

Τα «όπλα» κατά της διασποράς της πανδημίας όπως τόνισε ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος είναι τρία « η μάσκα, οι αποστάσεις και η υγιεινή των χεριών».

«Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει και να αποφεύγει τον συνωστισμό. Θα πρέπει να γίνουν ενέργειες που θα μπορέσουν να βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση, όπως είναι τα ωράρια και τα μέσα μαζικής μεταφοράς» είπε και πρόσθεσε:

«Πιστεύω πως θα πρέπει να γίνει έντονη ενημέρωση του κόσμου ώστε να υιοθετήσει μόνος του τα μέτρα. Προφανώς πρέπει να υπάρχουν κανονισμοί. Πρέπει ο κόσμος να κατανοήσει πως τα μέτρα παίρνονται επειδή είναι αναγκαίο να παρθούν και πρέπει να παίρνονται νωρίς».

Παράλληλα  ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος σημείωσε «η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων θα υποχρεώσει την Πολιτεία να λάβει σοβαρότερα μέτρα τα οποία κανείς δεν θέλει» και τόνισε «τα μαθηματικά μοντέλα λένε πως πάμε για 1.000 κρούσματα την ημέρα εάν ο κόσμος δεν πειθαρχήσει».

Αναφερόμενος στα σχολεία δήλωσε: «Η Πολιτεία πιστεύει πως η καλύτερη λύση είναι να ανοίξουν τα σχολεία. Το υπουργείο Παιδείας δεν βιάστηκε στο να ανοίξουν τα σχολεία. Όλες οι ημερομηνίες όμως μπορούν να αλλάξουν με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα».

ellada

Tags: , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: