Βασιλόπιτα από τις καλύτερες !!!!

Από τις πιο γευστικές εύκολες Βασιλόπιτες που θα έχετε φτιάξει !!! Δοκιμάστε την και θα με θυμηθείτε !!!!Την φτιάχνω χρόνια και δεν αλλάζω την γεύση της με καμία !!!!

Υλικά
 1 Φλιτζάνι του τσαγιού αμυγδαλόψιχα αλεσμένη στο μούλτι
1 φλιτζάνι του τσαγιού φρέσκο βούτυρο Γάλακτος
2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
6 αυγά μπορείτε κ 5 εγώ βάζω 6
2 βανίλιες μασουράκια
3 12 φλυτζάνια αλεύρι για ολες τις χρήσεις
2 κουταλάκια του γλυκού κοφτά μπέκιν πάουντερ
1 2 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα

.

.Εκτέλεση
Zεματάτε την αμυγδαλόψιχα.-ΕΓΩ ΑΓΟΡΑΖΩ ΕΤΟΙΜΗ ΞΕΦΛΟΥΔΙΣΜΕΝΗ -
Tην ξεφλουδίζετε και μετά την ψιλοκόβετε  στο μούλτι.

Χτυπάτε το βούτυρο και ρίχνετε λίγη λίγη την ζάχαρη,προσθέτετε ένα ένα τα κροκάδια μόνο των αυγών ,κοσκινίζετε το αλεύρι μαζί με το μπέκιν πάουντερ και  το αλάτι και το ρίχνετε στο μείγμα βουτύρου διαδοχικά με το γάλα ενώ ανακατεύετε ελαφρά.
Χτυπάτε τα ασπράδια των αυγών σε μαρέγκα την προσθέτετε στο μείγμα και το ανακατεύετε ελαφρά με σπάτουλα.

.

Προσθέτουμε και την αμυγδαλόψιχα ανακατεύοντας
Βάζετε βούτυρο κ πασπαλίζετε με αλεύρι ένα ταψάκι νούμερο  [μέγεθος μεγάλης τούρτας )

Ρίχνετε μέσα το μείγμα της βασιλόπιτας την ψήνετε σε μέτριο φούρνο  40 λεπτά περίπου.

Κάντε το τεστ με το μαχαίρι ..τρυπήστε κι αν βγεί καθαρό είναι έτοιμη .

Στολίζετε όπως σας αρέσει ή με λιωμένη σοκολάτα ή με απλή άχνη ή με ζαχαρόπαστα .

.

Εγώ στην συγκεκριμένη έκανα το παρακάτω κι έγινε τέλεια ..

500 γραμ ζάχαρη άχνη

1 και λίγο παραπάνω –ελάχιστο –φλιτζανάκι του καφέ νερό .

Βάζω σε μπολ την άχνη ρίχνω κ το νερό και ανακατεύω πολύ καλά να γίνει παχύρρευστο μείγμα .

Το αδειάζω στην μέση της Βασιλόπιτας και με μία σπατουλίτσα το απλώνω σε όλη την επιφάνεια …βάζω κ τα διακοσμητικά και έτοιμη !!!Νομίζω είναι το πιο απλό εύκολο ωραίο γλάσο !

Είναι από τις καλύτερες Βασιλόπιτες εγγύηση 100% και του χρόνου με πολύ υγεία !!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


(?)

Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.com

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: