Βασίλισσα Ελισάβετ: Νέα καθήκοντα για τη Σοφία, κόμισσα του Ουέσeξ – Ήταν η αγαπημένη νύφη της

Η Σοφία, κόμισσα του Ουέσeξ, αναμένεται να λάβει πολλά, παραδοσιακά καθήκοντα της βασίλισσας Ελισάβετ, όπως σχολιάζει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail».

H «αόρατη γυναίκα», όπως ήταν το παρατσούκλι της, βγαίνει πιο μπροστά ως ένα μέλος που είχε απόλυτα την έγκριση της 96χρονης μονάρχη.

Η Ελισάβετ είχε επιλέξει τη Σοφία, σύζυγο του Εδουάρδου, ως την ανεπίσημη μέντορα της Μέγκαν Μαρκλ, προτού σηκωθεί και φύγει με τον σύζυγό της Χάρι για τις ΗΠΑ καθώς την εμπιστευόταν με κλειστά τα μάτια. Άλλωστε, ο τρόπος με τον οποίο η Σοφία και ο Εδουάρδος μεγαλώνουν τα παιδιά τους, άρεσε πολύ στο ζεύγος Σάσeξ.

Η σύζυγος του μικρότερου γιου της βασίλισσας Ελισάβετ φημολογείται ότι είχε πολύ καλές σχέσεις με τη μονάρχη. Για τον λόγο αυτό, επιλέχθηκε ως η αντικαταστάτρια της Μέγκαν αλλά πάντα σε δεύτερη μοίρα σε σχέση με την ισχυρή Κέιτ Μίντλετον.

Ποια είναι η Σοφία, κόμισσα του Ουέσeξ

Η πρώην μεσοαστή Σοφία γεννήθηκε στην Οξφόρδη στις 20 Ιανουαρίου του 1965. Ο πατέρας της ήταν πωλητής ελαστικών και η μητέρα της γραμματέας. «Λειτούργησε ως ”βράχος” όσο η μονάρχης προσπαθεί να προσαρμοστεί στη ζωή χωρίς τον σύζυγό της, πρίγκιπα Φίλιππο», όπως είχε δηλώσει ο βασιλικός σχολιαστής Duncan Larcombe.

Ήταν η ήρεμη δύναμη που στήριζε τη βασίλισσα κυρίως μετά τον θάνατο του πρίγκιπα Φιλίππου προσπαθώντας να την κάνει να νιώσει άνετα.

Όπως ανέφερε πηγή από το κοντινό περιβάλλον, η σύζυγος του πρίγκιπα Εδουάρδου οδηγούσε κάθε Σαββατοκύριακο στο Κάστρο του Ουίνδσορ μετά τον θάνατο του δούκα του Εδιμβούργου για να επισκεφθεί τη βασίλισσα, ενώ όταν δεν μπορούσε, σίγουρα θα την έπαιρνε τηλέφωνο.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: