Βασίλισσα Ελισάβετ – Είναι επίσημο: Η Καμίλα θα λέγεται «βασιλική σύντροφος»

Μελάνι χύθηκε από τα διεθνή ΜΜΕ για τον τίτλο της Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς, με τους περισσότερους να επισημαίνουν από την πρώτη στιγμή το γεγονός ότι είναι η πρώτη φορά που σύζυγος βασιλιά δεν ονομάζεται βασίλισσα. 

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του παλατιού,  η «Αυτού Μεγαλειότητα βασιλική σύζυγος υποστηρίζει τον σύζυγό της, πρώην Πρίγκιπα της Ουαλίας, νυν Αυτού Μεγαλειότητα Βασιλιά, στην εκτέλεση του έργου και των καθηκόντων του. Θα ασχοληθεί, επίσης, με τους φιλανθρωπικούς οργανισμούς  που υποστηρίζει».

Πριν από τον γάμο του Καρόλου με την Καμίλα, το 2005, συμφωνήθηκε ότι δεν θα έπαιρνε τον τίτλο της βασίλισσας αλλά της βασιλικής συντρόφου. 

Σε ανακοίνωσή της για τα 70 χρόνια στο θρόνο, η Ελισάβετ Β’ ανακοίνωσε ότι ήθελε η Καμίλα να πάρει τον τίτλο της «βασιλικής συζύγου» όταν ο Κάρολος γίνει βασιλιάς.

Η Καμίλα είναι η πρώτη σύζυγος βασιλιά που δεν ονομάζεται βασίλισσα

Να σημειωθεί, πάντως, ότι σε συνέντευξη που είχε δώσει ο Κάρολος, το 2010, είχε πει τα εξής για τον τίτλο της «βασίλισσας» αναφερόμενος στην Καμίλα: «Εντάξει… θα δούμε, έτσι δεν είναι; Θα μπορούσε να είναι και έτσι», αφήνοντας ανοιχτό το σενάριο η Καμίλα να λέγεται και βασίλισσα. 

Όσον αφορά στους τίτλους του Ουίλιαμ και της Κέιτ, αυτοί θα λέγονται δούκας και δούκισσα της Κορνουάλης και του Κέιμπριτζ. 

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: