Βασίλης Κικίλιας: Εμβόλιο για λίγους, δεν είναι εμβόλιο

Σε τηλεδιάσκεψη, η οποία επικεντρώνεται στα εμβόλια για την αντιμετώπιση του κορονοϊού συμμετείχε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, έπειτα από πρόσκληση της Επιτρόπου Υγείας, της Ε.Ε κας Κυριακίδη.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν, επίσης, η Επίτροπος Καινοτομίας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας, κα Μαρίγια Γκάμπριελ , οι υπουργοί Υγείας του Ε.Ο.Χ., της Ελβετίας, καθώς και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων.

Στην τοποθέτησή του, σε τηλεδιάσκεψη με ομολόγους του ο υπουργός Υγείας Β.Κικίλιας τόνισε σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι «όλα τα κράτη θα πρέπει να έχουν πρόσβαση σε ένα ασφαλές εμβόλιο. Εμβόλιο για λίγους, δεν είναι εμβόλιο. Η αλληλεγγύη δεν είναι απλά μια λέξη, είναι μια αξία που πρέπει να διέπει όλα τα κράτη-μέλη, ιδιαίτερα σε εποχές κρίσης».

Κλείνοντας την τηλεδιάσκεψη, η Επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυριακίδη, συμφώνησε με την τοποθέτηση του Έλληνα υπουργού Υγείας για ένα εμβόλιο το οποίο θα είναι προσβάσιμο σε όλα τα κράτη-μέλη.

Ο Βασίλης Κικίλιας από την πλευρά του, ευχαρίστησε την Επίτροπο Υγείας της Ε.Ε., Στέλλα Κυριακίδη, για τη σημαντική πρωτοβουλία της να οργανώσει αυτή την τηλεδιάσκεψη στην οποία επίσης πήραν μέρος, η Επίτροπος Καινοτομίας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας, Μαρίγια Γκάμπριελ, οι υπουργοί Υγείας του Ε.Ο.Χ., της Ελβετίας, καθώς και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων..

Πολιτική

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: