Βασιλακόπουλος: Πότε θα ξέρουμε για παράταση του lockdown – Σήμερα η συζήτηση για διπλή μάσκα

Επίκειται αύξηση του αριθμού των εμβολίων — «Το καλοκαίρι μας θα είναι πολύ καλό», είπε ο καθηγητής

Για την πορεία του εμβολιασμού του πληθυσμού ο οποίος είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα, μίλησε ο καθηγητής Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Όπως είπε στον ΑΝΤ1 το πρωί της Παρασκευής, η αύξηση της παρασκευής εμβολίων από τις εταιρείες που ήδη έχουν πάρει έγκριση και η έγκριση του σκευάσματος της Johnson&Johnson τις επόμενες μέρες θα συντελέσει σε μία μεγάλη αύξηση του αριθμού των εμβολίων στα τέλη Μαρτίου.

«Θα κάνουμε καλό Πάσχα γιατί θα έχουμε εμβολιάσει όλους τους ευπαθείς και λόγω του ότι θα έχουμε καλό καιρό», είπε ο καθηγητής και εκτίμησε ότι, «και το καλοκαίρι μας θα είναι πολύ καλό». «Μέχρι το καλοκαίρι θα έχουμε εμβολιάσει το 70%, νομίζω από το Σεπτέμβρη θα πάμε σε πιο κανονική κανονικότατα, θα πρέπει να δούμε και τις μεταλλάξεις και στο τέλος θα γίνει ο κορωνοϊός μια απλή ίωση που θα σε κρατά στο σπίτι», είπε σχετικά.

Αναφερόμενος στο lockdown και το ενδεχόμενο παράτασής του, είπε πως πλήρη για το αν έχουν απόδοση τα μέτρα θα έχουμε την επόμενη Τρίτη – Τετάρτη. Επιβεβαίωσε τέλος πως, στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής «θα συζητηθεί και το ενδεχόμενο διπλής μάσκας».

Δείτε το βίντεο:

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: