Βάσεις 2016: Τα πάνω κάτω στις σχολές – Όλα τα στοιχεία

Τελειώνει η αγωνία των υποψηφίων στις Πανελλήνιες 2016, καθώς πλησιάζει η μέρα που θα ανακοινωθούν οι Βάσεις 2016. Δείτε που αναμένεται να κυμανθούν οι Βάσεις 2016 σε Πολυτεχνικές, Φυσικομαθηματικές και Οικονομικές σχολές. Διαβάστε περισσότερα για τις Βάσεις 2016 και πότε θα ανακοινωθούν.
«Τρελή» πορεία αναμένεται να διαγράψουν, σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις των ειδικών, οιΒάσεις 2016 για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση, όπως άλλωστε προκύπτει από τα τελικά στατιστικά στοιχεία των πανελλαδικών που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας. Στις αρχές της άλλης εβδομάδας αναμένεται να τερματιστεί η αναμονή των υποψηφίων για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Συγκεκριμένα, στις 22 ή 23 Αυγούστου αναμένεται να ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής που προέκυψαν από τις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις, στις οποίες πήραν μέρος περίπου 100.000 υποψήφιοι όλων των κατηγοριών, και να λήξει έτσι η αγωνία εκείνων που βρίσκονται στο «όριο» μεταξύ σχολών ή τμημάτων διαφορετικών πόλεων.

Με εξαίρεση τις ιατρικές σχολές και τις σχολές των παραϊατρικών επαγγελμάτων που αναμένεται να ανέβουν, όλες οι άλλες περιζήτητες τα τελευταία σχολές αναμένεται να “πέσουν”. Η πτώση που αφορά νομικές, οικονομικές και πολυτεχνικές σχολές αναμένεται να είναι από 150 ως και 200 μόρια, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις αναμένεται και μείωση στα μόρια εισαγωγής που θα ξεπεράσει τα 500! Στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές αναμένεται να κινηθούν στα περυσινά επίπεδα, αν και πάντα παίζει ρόλο η επιλογή των υποψηφίων, έτσι όπως διαμορφώθηκε στο μηχανογραφικό και έτσι δεν αποκλείονται και κάποιες μικροαλλαγές. Σε κάθε περίπτωση τα τελικά αποτελέσματα αναμένονται μεταξύ 22 και 24 Αυγούστου.

Αναλυτικά η πρόβλεψη για τις βάσεις των σχολών:

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία για τις Βάσεις 2016 των πανελλαδικών, μόλις 377 υποψήφιοι έχουν βαθμολογίες πάνω από 18.500 μόρια, ενώ οι αριστούχοι που «έπιασαν» περισσότερα από 19.500 μόρια είναι μόλις 55! Είναι χαρακτηριστικό πως υπάρχουν περιπτώσεις που κάποιος μπορεί να μπει στο πανεπιστήμιο με 9.000 μόρια (κυρίως σε Παιδαγωγικά τμήματα), ενώ στις κεντρικές Ιατρικές σχολές απαιτούνται σχεδόν 19.000 μόρια!

Τι αλλάζει στις εγγραφές στα ΑΕΙ: Με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Εσωτερικών και Παιδείας, καταργείται η «υποβολή ευκρινούς φωτοαντιγράφου του τίτλου απόλυσης Δευτεροβάθμιας », δηλαδή απολυτηρίου ή πτυχίου ή αποδεικτικού του σχολείου αποφοίτησης, το οποίο μέχρι φέτος ήταν απαραίτητο για τη διοικητική διαδικασία εγγραφής των επιτυχόντων στα τμήματα και στις σχολές των Πανεπιστημίων, των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών και των ΤΕΙ.

newsit.gr

youweekly.gr-Koinwnia

Tags: , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: