Βαρύ πρόστιμο για 52χρονο που είχε μαντρωμένα 38 σκυλιά

Τα άτυχα ζώα ήταν ανεμβολίαστα, δεν είχαν τσιπαριστεί και ζούσαν στριμωγμένα σε έναν χώρο χωρίς στοιχειώδη καθαριότητα 

Ένα ολόκληρο κοπάδι από συνολικά 38 σκυλιά, τα οποία ζούσαν κάτω από ακατάλληλες συνθήκες, βρήκαν οι αστυνομικοί του Α’ τμήματος Ηρακλείου σε έναν χώρο όπου τα είχε μαντρώσει ένας 52χρονος Έλληνας, σε μια κοινότητα του Δήμου Αρχανών- Αστερουσίων!

Τα άτυχα ζώα ήταν υποχρεωμένα να συνωστίζονται σε ένα χώρο χωρίς στοιχειώδη καθαριότητα και δεν σιτίζονταν όπως έπρεπε, ενώ πέντε από αυτά είχαν κομμένα αυτιά. Επιπλέον, δεν ήταν «τσιπαρισμένα» με αριθμούς ηλεκτρονικής ταυτοποίησης, δεν ήταν εμβολιασμένα και δεν υπήρχαν τα απαιτούμενα βιβλιάρια υγείας για καθένα από αυτά.

Έτσι, ο 52χρονος συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του για παραβάσεις της νομοθεσίας περί προστασίας ζώων συντροφιάς, ενώ του επιβλήθηκαν και τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα, που φτάνουν στο ιλιγγιώδες ποσό των 66.000 ευρώ!

Κακοποιούσε τέσσερα άλογα και οκτώ σκυλάκια

Οργή προκαλούν όσα αποκαλύφθηκαν από την έρευνα που έκαναν σε μια κτηνοτροφική μονάδα στην ευρύτερη περιοχή του Τυρνάβου οι αστυνομικοί του τοπικού τμήματος μαζί με υπαλλήλους της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Θεσσαλίας, καθώς εντόπισαν τέσσερα άλογα, δυο από τα οποία ήταν δεσμευμένα με το γνωστό “παστούρωμα”, καθώς και οκτώ σκύλους μεταξύ των οποίων τρία κουτάβια που ο ιδιοκτήτης της μονάδας τους είχε ακρωτηριάσει τα αυτιά και τις ουρές!

Κανένα από τα ζώα δεν είχε βιβλιάριο υγείας και ηλεκτρονική σήμανση. Ο κτηνοτρόφος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ευζωίας ζώων συντροφιάς, ενώ του επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα, συνολικού ύψους 19.500 ευρώ.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: