Βαρβιτσιώτης σε Ακάρ: Η Τουρκία δεν πολλαπλασιάζει τους φίλους της με την προκλητική συμπεριφορά της


Απάντηση στις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ για αποστρατικοποίηση 16 ελληνικών νησιών έδωσε σήμερα, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά», ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, ο κ. Βαρβιτσιώτης αναφέρθηκε στην αδυναμία της γείτονος να καταστεί αξιόπιστος συνομιλητής σε διεθνές επίπεδο λόγω της προκλητικής της συμπεριφοράς.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης επισήμανε, όπως αναφέρεται, τις έντονες και πολύπλευρες διπλωματικές προσπάθειες της χώρας και τις επαφές με τις χώρες που έχουν σημαίνοντα ρόλο σε θέματα της Μεσογείου αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Ερωτηθείς να σχολιάσει την ευρωπαϊκή στάση στο μεταναστευτικό ζήτημα, ο υπουργός αναφέρθηκε στην ευρωπαϊκή αμηχανία και στην αναγκαιότητα επίτευξης μιας συμφωνίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο η οποία θα δίνει στην Ελλάδα και στις υπόλοιπες χώρες που πιέζονται περισσότερο, μια λειτουργική διέξοδο αντιμετώπισης του προβλήματος.

Τέλος, σημειώνεται ότι ο κ. Βαρβιτσιώτης εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα αλλάξει η μεταναστευτική πολιτική της ΕΕ, σύμφωνα και με τις δηλώσεις του Ευρωπαίου Επιτρόπου Μαργαρίτη Σχοινά στο ελληνικό κοινοβούλιο αλλά και με τη διάθεση της Γερμανίας, η οποία έχει θέσει ως προτεραιότητα το Μεταναστευτικό κατά την προεδρία της, το β” εξάμηνο του 2020.

Πολιτική

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: