Βαρβιτσιώτης: Δεν βλέπω την Τουρκία να προκαλεί επεισόδιο το καλοκαίρι


Η Ελλάδα δεν πρόκειται να επιτρέψει στην Τουρκία να εκμεταλλευτεί τον πλούτο του Αιγαίου που ανήκει στην χώρας μας, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης εκτιμώντας ωστόσο ότι παρά τις προκλήσεις οι γείτονες δεν πρόκειται να προκαλέσουν επεισόδιο εντός του καλοκαιριού.

Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σημείωσε πως πάγια στρατηγική της Άγκυρας τις τελευταίες δεκαετίες είναι να αμφισβητεί την κυριότητα περιοχών του Αιγαίου – το αποκαλούμενο «γκριζάρισμα» – με απώτερο σκοπό να δρομολογήσει συνεκμετάλλευση πόρων που κανονικά ανήκουν αποκλειστικά στην Ελλάδα.

«Έχουμε ξεκάθαρη θέση: Αυτά που μας ανήκουν μας ανήκουν και σε καμία περίπτωση δεν πάμε να δώσουμε δικαιώματα σε κάποιον που δεν έχει», είπε.

Τόνισε πως σε περίπτωση που η γειτονική χώρα επιχειρήσει να επιβάλει τις θέσεις της «θα μας βρει αντιμέτωπους».

Τα σχόλια του κ. Βαρβιτσιώτη έρχονται μία ημέρα αφότου ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου παρουσίασε χάρτη που αμφισβητεί ευθέως την έκταση της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και συνεπώς των πόρων που αναλογούν στην Ελλάδα.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης πάντως διευκρίνισε ότι δεν προσδίδει ανησυχητικό τόνο στην τοποθέτηση Τσαβούσογλου, όχι επειδή δεν την θεωρεί σοβαρή αλλά καθότι δεν πιστεύει ότι η Άγκυρα θα κλιμακώσει την ένταση το καλοκαίρι.

Πολιτική

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: