Varsity jacket: Το πιο cool πανωφόρι της άνοιξης που έχει ενθουσιάσει τις street stylers

Το κολλεγιακό ντύσιμο επέστρεψε δυναμικά, με το varsity jacket να είναι η πιο εύκολη εκδοχή για να υιοθετήσεις την τάση.

Το varsity jacket είναι ένα πανωφόρι με ιστορία. Αρχικά, να πούμε ότι μιλάμε, φυσικά, για το κολεγιακού τύπου jacket, που θυμίζει την γραμμή των bombers, σε μια oversized εκδοχή. Τα μανίκια του είναι συνήθως σε διαφορετικό ύφασμα από το σώμα, αλλά και σε διαφορετικό χρώμα. Αυτό που συμπληρώνει το συγκεκριμένο πανωφόρι είναι τα motifs που είναι ραμμένα στην πλάτη και το στήθος και χαρίζουν αυτό τον street και fun χαρακτήρα στο όλο look του.

Όλα ξεκίνησαν από το κορυφαίο πανεπιστήμιο του Harvard, που αποφάσισε να βάλει το αρχικό του γράμμα (H) στα μπλουζάκια των παικτών της κολεγιακής ομάδας baseball, το 1865, ενώ τη δεκαετία του 1930 το varsity jacket πήρε την μορφή, με την οποία το ξέρουμε σήμερα.

Varsity jacket: Το πιο cool πανωφόρι της άνοιξης που έχει ενθουσιάσει τις street stylers

Το κολλεγιακό jacket έκανε την εμφάνιση του στα shows των Louis Vuitton και Celine, για τον χειμώνα που μας πέρασε, και οι street stylers δεν άργησαν να το εντάξουν και πάλι στα everyday looks τους, αφού είναι ένα άνετο και απόλυτα cool πανωφόρι, που μπορεί να απογειώσει ακόμη και ένα απλό, total black σύνολο.

Το αγαπημένο jacket της Lady D.

Η επαναφορά του varsity jacket στο προσκήνιο έχει να κάνει με το γενικότερο come back της 90s αισθητικής και όλων των τάσεων της συγκεκριμένης δεκαετίας, η οποία και επηρρέασε την παγκόσμια μόδα μέσα από δυνατές προσωπικότητες. Μία από αυτές ήταν και η Πριγκίπισσα Diana, ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά style icons των 90s. Η ίδια φορούσε το κολλεγιακό της jacket, συνδυάζοντας το με ετερόκλητα κομμάτια της ντουλάπας της, όπως μια pencil φούστα με μαύρη μεγάλη ζώνη και μαύρες κλασικές γόβες. 

Ερχόμενοι στο σήμερα, το varsity jacket μπορεί να γίνει ένα άκρως παιχνιδιάρικο item για σένα που σου αρέσει το oversized styling. Συνδύασε το με ένα ένα 90s inspired cargo παντελόνι και ψηλοτάκουνα, ενώ μπορεί να ταιριάξει εξίσου με μια midi φούστα, στενή ή και με όγκο, ανάλογα τον σωματότυπο σου. 

Σε πιο safe μονοπάτια, μπορείς πάντα να το αξιοποιήσεις με το denim σου και ένα ζευγάρι sneakers. Ένα καπέλο και μια μικρή tote μπορούν να εμπλουτίσουν το σύνολο. Παίξε με τα χρώματα, κάνοντας τολμηρούς σχεδιασμούς, παίρνοντας το απαραίτητο inspo από το street style, και το αποτέλεσμα θα σε δικαιώσει.

Διαβάστε επίσης:

Το κίτρινο σύνολο της Έβελυν Καζαντζόγλου φέρνει το φως της άνοιξης στην ντουλάπα μας

Y2K Queen: Η Paris Hilton λανσάρει μια σειρά με τις iconic βελουτέ φόρμες που φορούσαμε στα 00s

(?)

moda

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: