Βαρουφάκης: Ο Τσίπρας αποφάσισε να παραδοθεί

Βαρουφάκης: Ο Τσίπρας αποφάσισε να παραδοθεί

Σε συνέντευξή του στο New Review, αποσπάσματα της οποίας δημοσιεύει ο Guardian, ο Γιάννης σχολιάζει τις αποφάσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα τονίζοντας μεταξύ άλλων πως ο «αποφάσισε να παραδοθεί».

Σχετικά με τις πρόωρες εκλογές λέει πως: «Ο αποφάσισε την βραδιά του δημοψηφίσματος όχι μόνο να παραδοθεί στην Τρόικα, αλλά και να εφαρμόσει τους όρους παράδοσης με το σκεπτικό ότι είναι καλύτερο μια προοδευτική να εφαρμόσει τους όρους παράδοσης που απεχθάνεται, παρά να το αφήσει στα τοπικά ανδρείκελα της Τρόικα, οι οποίοι θα εφάρμοζαν τους ίδιους όρους με ενθουσιασμό».

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών λέει ακόμα πως παρακολουθεί την μετάλλαξη στο ΣΥΡΙΖΑ: «Έχω ήδη παρακολουθήσει αυτή την μετάλλαξη. Εκείνοι από το κόμμα/κυβέρνησή μας που μεταλλάχθηκαν στράφηκαν εαντίον εκείνων που αρνήθηκαν να αλλάξουν με το αποτέλεσμα να είναι η διάσπαση στο κόμμα, την οποία ο λαός, οι θαρραλέοι ψηφοφόροι που ψήφισαν «όχι», δεν αξίζει».

Επιπλέον, ο πρώην υπουργός Οικονομικών θεωρεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας, με τις πρόωρες εκλογές, έχει ως στόχο να διώξει από το κόμμα τους διαφωνούντες.

Τέλος ο Γιάννης Βαρουφάκης λέει πως: «Είναι ξεκάθαρο ότι μόλις αρχίσεις να εφαρμόζεις τις πολιτικές είναι αστήρικτο να λες συνέχεια «Περνάω τον τάδε νόμο από το Κοινοβούλιο παρά το γεγονός ότι τον θεωρώ τοξικό». Σε κάποιο σημείο είτε παραιτείσαι είτε απομακρύνεις την γνωστική ασυμφωνία και αρχίζεις να πιστεύεις ότι ο τάδε νόμος δεν είναι και τόσο κακός».

(φωτο αρχειο eurokinissi)

Tags: , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: