Βαρουφάκης: Ο Ντάισελμπλουμ ήταν ορτινάντσα του Σόιμπλε


Οργισμένος με τον τότε πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ εμφανίστηκε για ακόμα μια φορά ο Γιάννης Βαρουφάκης στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Αποτύπωμα» και τον δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα.

«Θα σκάσω αν δεν απαντήσω στον Ντάισελμπλουμ. Καταρχάς δεν ήταν πρώτος παίκτης. Έτσι ήθελε να δείχνει αλλά δεν ήταν. Ορτινάντσα του Σόιμπλε ήταν. Η ομιλία μου στο πρώτο Eurogroup που συμμετείχα ήταν η πιο διπλωματική που έχω κάνει ποτέ. Πήγα με καλή διάθεση. Και γυρνάει ο Ντάισελμπλουμ και μου λέει θα τα υπογράψεις όλα τώρα. Τόλμησε και μου είπε: ‘’Ή υπογράφεις ή κλείνουν οι τράπεζες’’!

Και με κατηγορεί ότι μίλησα εκείνη την ώρα με τον Τσίπρα. Δεν έπρεπε να ενημερώσω τον πρωθυπουργό μου; Τότε θα έπρεπε να με πάτε για εσχάτη προδοσία. Ο Ντάισελμπλουμ ήθελε να μπει σφήνα ανάμεσα σε εμένα και το Τσίπρα. Δεν το κατάφερε τότε αλλά μερικούς μήνες αργότερα» τόνισε ο κ. Βαρουφάκης και στη συνέχεια αναφέρθηκε για ακόμα μια φορά στους πρώην συντρόφους του στον ΣΥΡΙΖΑ:

«Λένε ανοησίες για μένα στο ΣΥΡΙΖΑ και θα το καταλάβουν στις 10 το Μάρτη που θα δημοσιοποιηθούν τα ηχητικά. Έπρεπε να έχω τραβήξει την πρίζα στις 24 Φεβρουαρίου του 2015. Αυτό που τους είχα πει τότε και θα τους έλεγα ξανά σήμερα είναι πως αφού θέλατε να υπογράψετε μνημόνιο έπρεπε να αφήσετε τον Σαμαρά να το κάνει.

Με κατηγορούν ότι δεν συμβιβάστηκα. Και αυτό πρέπει να κάνει τώρα και ο κ. Σταϊκούρας. Καμία Ελλάδα δεν επιστρέφει χωρίς αναδιάρθρωση του χρέους».

Πολιτική

Tags: , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: