Βαρουφάκης: Να ζητήσουν συγγνώμη από Σαμαρά – Στουρνάρα

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης εξαπολύει νέα επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή την έξοδο στις αγορές, αυτή τη φορά μέσω του blog του.

Ειδικότερα, ο κ. Βαρουφάκης μιλάει για ένα «νέο πυροτέχνημα», υποστηρίζοντας ότι σήμερα η χώρα είναι ακόμη πιο χρεοκοπημένη σε σχέση με το 2014, όταν είχε γίνει η προηγούμενη δοκιμαστική έξοδος στις αγορές και καλεί την κυβέρνηση να ζητήσει δημοσίως συγγνώμη από τον Αντώνη Σαμαρά και τον Γιάννη Στουρνάρα.

Ο ίδιος αναφέρει ότι σε πρόσφατο άρθρο του στην Εφημερίδα των Συντακτών εξηγούσε γιατί το ομόλογο που εξέδωσε τότε ο κ. Στουρνάρας ήταν «ένα πυροτέχνημα που στόχο είχε να πείσει του “ιθαγενείς” ότι βγαίνουν από την κρίση, την ώρα που το νέο ομόλογο, το νέο εκείνο δάνειο, τους βούλιαζε βαθύτερα στην πτώχευση».

Και συμπληρώνει: «Εκείνη την εποχή, τον Απρίλιο του 2014, εξηγούσα κατ’ ιδίαν στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ακριβώς αυτά, με αναλύσεις και επιχειρήματα τα οποία κατόπιν ο Αλέξης Τσίπρας και η ομάδα του χρησιμοποιούσαν στον δημόσιο διάλογο, και στην Βουλή, για να κατατροπώνουν την κυβέρνηση Σαμαρά για το ομόλογο που εξέδιδε το Υπουργείο Οικονομικών του κ. Στουρνάρα».

«Οποία ειρωνεία!», συνεχίζει ο πρώην υπουργός Οικονομικών και τονίζει: «Σήμερα, το νέο πυροτέχνημα, η νέα έξοδος στις αγορές ενός ακόμα πιο χρεοκοπημένου ελληνικού κράτους (απ΄ότι ήταν το 2014, λόγω του σωρευτικού αντίκτυπου της κρίσης ύφεσης-χρέους), βασίζεται στην μετακύλιση (στην τριετή επέκταση, για την ακρίβεια), εκείνου του ίδιου ομολόγου του κ. Στουρνάρα!».

Σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη, «ο κοινός νους απαιτεί από την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό είτε να ζητήσει δημοσίως συγγνώμη από τους κ. Σαμαρά-Στουρνάρα είτε να δηλώσει ευθαρσώς ότι η μετακύλιση του ομολόγου Στουρνάρα δεν βοηθά στην απόδραση της χώρας από την Χρεοδουλοπαροικία».

«Τρίτη επιλογή κ. Τσίπρα δεν έχετε!», καταλήγει.

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: