Βαριά «καμπάνα» στο Σικάγο για τον Έλληνα «Μειντοφ» και τον συνεργό του

Νέα στοιχεία για το «κόλπο» εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, για το οποίο κατηγορούνται πως έστησαν οι Λίτινας και Δασκαλέας, αποκαλύπτονται από τις καταθέσεις των θυμάτων ενώπιον της Δικαιοσύνης, στη διάρκεια εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων.

Ο Λίτινας έφτασε σε σημείο σύμφωνα με τις μαρτυρίες να μεταφέρει τεράστια ποσά από Ουκρανία με ιδιωτικό αεροσκάφος.

Για να αποφύγει τους ελέγχους έκανε χρήση της διπλωματικής του ιδιότητας ως επίτιμου πρέσβη της Ουκρανίας, την οποία είχε εξασφαλίσει με τη βοήθεια των συνεργών του στην Ουκρανία.

Μετά την προσωρινή αποφυλάκισή του ο Λίτινας (με εγγύηση 500.000 ευρώ και
απαγόρευση εξόδου από τη χώρα), και ενώ συνεχίζεται η ανάκριση προκειμένου να
παραπεμφθεί όλη η ομάδα σε δίκη, παρέδωσε (έχοντας τη μόνη μετοχή με δικαίωμα ψήφου) τη Διεύθυνση των «Funds» σε δύο άτομα χωρίς να ενημερώσει κανέναν επενδυτή και χωρίς να έχει αυτό το δικαίωμα.

Ένας εκ των «διαχειριστών» ήταν με τους εξαπατηθέντες επενδυτές που ξεσκέπασαν την υπόθεση τον Ιούλιο του 2015 και φαίνεται ότι άλλαξε πορεία (γιατί άραγε;). Από τις καταθέσεις τους φάνηκε σαφώς στο δικαστήριο η προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης.

Αναφέρθηκε ότι δήθεν γίνονται δικαστικές ενέργειες στη Βρετανία και στις ΗΠΑ
χωρίς να υπάρχει ή να προσκομισθεί κάποιο αποτέλεσμα μέχρι σήμερα.

Φυσικά δεν διευκρινίστηκε από που καλύπτονται τα έξοδα  ούτε από που πληρώνονται οι «διευθυντές».

Πέταξαν τα εκατομμύρια

Μάρτυρες παραδέχθηκαν ότι μόνο ο Λίτινας έχει περιουσία και ότι δεν πιστεύουν ότι θα πάρουν πίσω τα χρήματα που επένδυσαν.

Άλλοι είπαν ότι έδωσαν στο Λίτινα και σε άλλους κατηγορούμενους χρήματα – σε ρευστό, που μόλις είχαν σηκώσει από Τράπεζα. Αποκάλυψαν μάλιστα ότι οι παραλήπτες είχαν εμφανιστεί στην Κρήτη με ιδιωτικό αεροπλάνο.

Αποκαλύφθηκε επίσης ότι, ενώ είχε σκάσει η υπόθεση (Μάιος 2015), ο Λίτινας έστειλε δικό του άνθρωπο στην Κρήτη προκειμένου να πάρει χρήματα σε ρευστό από επενδυτή για να δώσει προκαταβολή για αγορά μεγάλης έκτασης.

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικοί ήταν όσοι μίλησαν για τον τρόπο που τους προσέγγιζε λέγοντας ότι στα Funds έχουν επενδύσει γνωστοί επιχειρηματίες, ξένες τράπεζες (UBS), ότι όλα ελέγχονται από τη γνωστή εταιρία Grant Thornton και έδινε προσωπικές εγγυήσεις για τα λεφτά.

Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση του ιδιοκτήτη της μεγαλύτερης ξενοδοχειακής αλυσίδας στην Ελλάδα και με πολλά ξενοδοχεία στα Βαλκάνια.

Με πτήσεις από Ουκρανία

 Κάνοντας χρήση της «διπλωματικής» ιδιότητας του Λίτινα, ο ίδιος και ο Δασκαλέας μετέφεραν χρήματα Ουκρανών επενδυτών εκτός Ουκρανίας με ιδιωτικά αεροπλάνα, σύμφωνα πάντα με καταθέσεις μαρτύρων.

Ο πρώην πρέσβης της Ουκρανίας είπε ότι αυτός έκανε όλες τις ενέργειες (για λογαριασμό του Λίτινα) ώστε να ανακηρυχθεί ο Δασκαλέας «άνθρωπος της χρονιάς» στην Ουκρανία και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Κιέβου.

Δεν διέψευσε ότι ο Λίτινας παύθηκε από επίτιμος πρόξενος της Ουκρανίας στην Κρήτη.

Άραγε γιατί κυκλοφορεί με τις «διπλωματικές» πινακίδες ακόμα;

Άλλοι αποκάλυψαν ότι στην Κρήτη, μετά την αποφυλάκισή του, διαδίδει ότι «αθωώθηκε», συνεχίζει να ζει πλουσιοπάροχα (και προκλητικά) και κάνει συναντήσεις για νέες επενδύσεις ενώ σε άλλους επενδυτές, που του ζητούν τα χρήματά τους, λέει ότι ζει με δανεικά από τον αδελφό του ο οποίος είναι δημόσιος υπάλληλος.

Τέλος μάρτυρες κατέθεσαν ότι όταν «έσκασε» η πυραμίδα προσπαθούσε να τους πείσει ότι και αυτός ήταν θύμα (ποιών άραγε;), να είναι μαζί του ενωμένοι για να βρεθεί άκρη και σε όσους δεν έπειθε τους έλεγε ότι μπορεί να έχουν προβλήματα για φοροδιαφυγή και να κατηγορηθούν για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Όλα αυτά είναι φυσικά σε γνώση της ανακρίτριας που προσπαθεί να ξεδιαλύνει το δαιδαλώδες κουβάρι και να επισπεύσει τις διαδικασίες για την ποινική δίκη των Λίτινα – Δασκαλέα και της παρέας τους.

Βαριές καμπάνες από δικαστήριο στο Σικάγο 

Την ίδια ώρα στο Σικάγο η Δικαιοσύνη επέβαλε βαριές ποινές στους Λίτινα – Δασκαλέα και την IKON GLOBAL MARKE.

Οι εξελίξεις αναμένονται καταιγιστικές και στην Ελλάδα μετά τις αποκαλύψεις στην εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που έγιναν την Πέμπτη στην Ευελπίδων.

Εκτός από τη Δικαιοσύνη στην έρευνα συμμετέχει η κρατική ασφάλεια το ΣΔΟΕ και η οικονομική αστυνομία.

(?)

Πηγή: lykavitos.gr - oikonomia

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: