Βαλς σε Τσίπρα: «Μπορείτε να υπολογίζετε σε μας»

Την κοινή εκτίμηση ότι μια δύσκολη περίοδος για την Ελλάδα έχει περάσει και πλέον ανοίγει ο δρόμος για μια περίοδο ανάπτυξης διατύπωσαν μπροστά στις κάμερες ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς και ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντηση που έχουν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Βαλς διαβεβαίωσε τον πρωθυπουργό ότι, όπως και την περασμένη χρονιά, έτσι και στο μέλλον, η Ελλάδα μπορεί να υπολογίζει στη Γαλλία.

Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε το γεγονός ότι η γαλλική κυβέρνηση στάθηκε στην Ελλάδα και τους Έλληνες σε δύσκολες στιγμές πέρσι το καλοκαίρι και εξέφρασε την εκτίμηση ότι η επιμονή του κ. Βαλς να πραγματοποιηθεί η επίσκεψή του στην Αθήνα, παρά τα προβλήματα από την σφοδρή κακοκαιρία στη Γαλλία αυτές τις ημέρες, καταδεικνύει την αταλάντευτη υποστηρικτική στάση του Παρισιού απέναντι στη χώρα μας.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα έχει περάσει τις δύσκολες στιγμές της περασμένης χρονιάς και πλέον μπορεί να αισιοδοξεί για το μέλλον. Σημείωσε, δε, ότι στόχος είναι η ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη. «Η στήριξή σας στη νέα εποχή θα είναι εξίσου σημαντική» τόνισε.

Ο Μανουέλ Βαλς επισήμανε ότι η Γαλλία στήριξε την Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη, καθώς και να προχωρήσει σε θαρραλαίες μεταρρυθμισεις, καθώς ανήκει στην καρδιά της Ευρώπης και η Ευρώπη έχει ανάγκη την Ελλάδα.

Ο γάλλος πρωθυπουργός τόνισε ότι έχει περατωθεί μια δύσκολη περίοδος και πλέον ανοίγει μια περίοδος ανάπτυξης, με επενδύσεις. Εξέφρασε την ελπίδα να είναι μια περίοδος ανάπτυξης και ελπίδας για όλους τους Ελληνες.
Ο ίδιος σημείωσε ότι και στο ζήτημα του προσφυγικού η Γαλλία είναι αλληλέγγυα με την Ελλαδα, ενώ είναι σειρά οι τομείς στους οποίους οι δύο χώρες προχωρούν από κοινού.

«Μπορείτε να υπολογίζετε σε μας. [...] Φέρει σφραγίδα εμπιστοσύνης και ελπίδας η επίσκεψή μου» κατέληξε ο Μανουέλ Βαλς.

typosthes.gr-Politiki

Tags: , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: