USA Today – Η ζωή του Ρωμανού μοιάζει με θρίλερ…

USA Today   Η ζωή του Ρωμανού μοιάζει με θρίλερ...

Ακόμη και στην άλλη όχθη του Ατλαντικού έφτασε η πολύκροτη υπόθεση του Νίκου Ρωμανού και της απεργίας πείνας που έχει ξεκινήσει με σκοπό να λάβει φοιτητική άδεια, όντας φυλακισμένος…
Η αμερικανική εφημερίδα USA Today αφιερώνει ολόκληρο άρθρο στον φυλακισμένο αναρχικό με τίτλο: «Καθώς οι διαμαρτυρίες εντείνονται, η Αθήνα ετοιμάζεται για το χειρότερο».

«Σχεδόν κάθε βράδυ οι συμπαραστάτες του Ρωμανού βγαίνουν στους δρόμους για να διαδηλώσουν υπέρ του. Η Αθήνα στο μεταξύ ετοιμάζεται για τα χειρότερα. Η ιστορία του Ρωμανού έχει αγγίξει το κοινό. Σε ένα ασταθές πολιτικό κλίμα, η μοίρα του Ρωμανού δεν είναι απλώς δεμένη με μια απλή πολιτική διαμαρτυρία. Ο χρόνος είναι πλέον ζωτικής σημασίας», αναφέρει το άρθρο.

Αφού κάνει μια ολόκληρη αναδρομή στα τελευταία γεγονότα, πώς έφτασε ο Ρωμανός στην απόφαση για απεργία πείνας, αλλά και τι προηγήθηκε στη ζωή του, ο αρθρογράφος συμπεραίνει πως η ζωή του Νίκου Ρωμανού μοιάζει με θρίλερ. «Η του φίλου του, Αλέξη Γρηγορόπουλου, του άλλαξε τη ζωή. Ο Ρωμανός δεν επέλεξε τον αναρχισμό, αλλά την ένοπλη πάλη. Έξι μετά το θάνατο του Γρηγορόπουλου, κανείς δεν φαίνεται να ξεχνάει. Τις τελευταίες ημέρες ένα βαθύ κύμα αλληλεγγύης έχει σαρώσει την Ελλάδα με αφορμή τον Ρωμανό. Η Αθήνα αυτή τη στιγμή είναι στο πόδι, λόγω και των πρόσφατων συγκρούσεων ανάμεσα σε ΜΑΤ και αναρχικούς στο κέντρο της πόλης, αλλά και εξαιτίας του Ρωμανού, η τύχη του οποίου είναι άγνωστη. Με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για ολόκληρη τη χώρα».

Για να συμπληρώσει το άρθρο: «Η περίπτωση του Ρωμανού έρχεται σε μια δύσκολη φάση για την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα. Το «success story» της συγκυβέρνησης έχει καταρρεύσει μετά την αδυναμία της να βγει από το μνημόνιο και μπροστά της έχει τις Προεδρικές εκλογές και ίσως πρόωρες βουλευτικές εκλογές. Η πίεση έρχεται από παντού. Αυτή τη στιγμή πέντε άνθρωποι κάνουν απεργία πείνας στην Ελλάδα, ένας εξ αυτών είναι βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου που συμπαραστέκεται στους Σύρους μετανάστες. Αν η κατάσταση του Ρωμανού χειροτερέψει ή, στη χειρότερη, πεθάνει, τότε η Αθήνα θα ζήσει μεγάλες αναταράξεις. Ακόμα και τα μέλη της κυβέρνησης είναι διαιρεμένα: κάποιοι ζητούν συμβιβασμό και άλλοι να δείξει το αποφασιστικότητα», σημειώνει η εφημερίδα.

Tags: , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: