Ubuntu Touch: Διαθέσιμη η έκδοση 1.0 από τις 17 Οκτωβρίου!

Ubuntu Touch: Διαθέσιμη η έκδοση 1.0 από τις 17 Οκτωβρίου!

Είναι εδώ και καιρό διαθέσιμες (δοκιμαστικά) για download οι ROMs του Ubuntu, τόσο για , όσο και για tablets. Αν και σε πρώιμο ακόμα στάδιο, τα δείγματα που έδειξαν σε δοκιμές, ήταν ενθαρρυντικά.

Σύμφωνα με την , οι ROM αυτές, μπορούσαν να τρέξουν μόνο σε , 4, 7 και 10.Ήδη ανακοινώθηκε και μια ακόμα λίστα με συσκευές, οι οποίες έχουν τη δυνατότητα, να τρέξουν το Ubuntu για φορητές συσκευές.

Ασχέτως της έκβασης του Ubuntu Edge η Canonical πάντα έχει ως στόχο να φέρει το Ubuntu Touch ως ένα έτοιμο για χρήση OS για smartphones και μοιάζει έχει έρθει η ώρα, σύμφωνα με την εταιρεία.
Παρακολουθώντας την Ubuntu Phone List, αναφέρουν ότι το λογισμικό έχει πράγματι οριστεί να βγει με την desktop έκδοση του Ubuntu 13.10 κυκλοφορήσει την 17η Οκτωβρίου 2013.

Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι θα υπάρξει πραγματικό τηλέφωνο στην αγορά τον επόμενο μήνα (αν και υπάρχει και αυτή η φήμη). Το λογισμικό που έρχεται θα είναι μια πλήρης έκδοση 1.0, και θα έρθει ως έτοιμο να εγκατασταθεί το πακέτο για τις συμβατές συσκευές.

Σύμφωνα πάντα με την ομαδα ανάπτυξής, στο θέμα σχετικά με το Κέντρο Λογισμικού Ubuntu και την πλήρη συμβατότητα του με το Ubuntu Touch, δεν είναι ξεκάθαρο, αν θα είναι απολύτως έτοιμο τον επόμενο μήνα και να θα μπορούν να εγκατασταθούν εφαρμογές τρίτων.

Είναι ωστόσο αξιοσημείωτο ότι η Canonical παίρνει υποβολές για εφαρμογές τώρα, επομένως δεν πρόκειται να αργήσει.

Σε αυτό το σημείο, να θυμίσουμε πως δημιουργία των βασικών εφαρμογών που έχει το Ubuntu Touch, έχει σχεδόν ολοκληρωθεί με σταθερές εκδόσεις και θα υπάρχουν δηλαδή, από default σε Ubuntu Phone και Ubuntu Τablet, ενώ αρκετές ακόμα εφαρμογές κάθε είδους εμφανίζονται και είναι βέβαιο πως μέσα στο 2014, θα δούμε roms του Ubuntu Touch, για ακομα περισσότερες συσκευές και με πολύ πιο απλοποιημένη εγκατάσταση.

[ Via ]

Ubuntu Touch: Διαθέσιμη η έκδοση 1.0 από τις 17 Οκτωβρίου!

Tags: , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: