Τζόνσον για τον Μακρόν: «Πολύ καλός φίλος της Βρετανίας»

Τις άριστες σχέσεις του με τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, και  κατ’επέκταση τις άριστες σχέσεις της Γαλλίας με τη Βρετανία, τόνισε ο Μπόρις Τζόνσον απαντώντας έμμεσα, αλλά και με χιούμορ, σε όσα δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών για τον Γάλλο ηγέτη.

Είχα πολύ καλές σχέσεις με τον Εμανουέλ Μακρόν, δήλωσε την Παρασκευή ο απερχόμενος Βρετανός πρωθυπουγός, πριν συνεχίσει να μιλά σε μια μείξη γαλλικών και αγγλικών: «Ο Μακρόν είναι καταρχήν ένας πολύ καλός φίλος [très bon buddy] της χώρας μας».

Ωστόσο απέφυγε να σχολιάσει αυτό που είπε χθες η υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρας ότι για τον Μακρόν «δεν έχει βγει απόφαση» για το αν είναι εχθρός ή φίλος της Βρετανίας.

«Νομίζω ότι οι σχέσεις Βρετανίας και Γαλλίας έχουν τεράστια σημασία. Είναι πολύ καλές για μεγάλο διάστημα και βασικά από την εποχή του Ναπολέοντα», δηλαδή εδώ και πάνω από δύο αιώνες. «Αυτό πρέπει να το γιορτάσουμε..

«Σχετικά με τον Εμάνουελ», συνέχισε ο Τζόνσον, «είχα πολύ καλές σχέσεις μαζί του και μπορώ να σας πω, είναι μεγάλος οπαδός της χώρας μας».

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: