Τζον Μακάφι: «Δεν είχε αυτοκτονικές τάσεις» λέει η χήρα του – Το μακάβριο τατουάζ και οι φόβοι ότι θα τον «ξεπάστρευαν»

«Ειχε χαρακτήρα μαχητή, δεν θα έβαζε ποτέ τέλος στη ζωή του με αυτόν τον τρόπο» δήλωσε η 38χρονη Τζάνις Μακάφι, ζητώντας ενδελεχή έρευνα και «απαντήσεις»

Η χήρα του Τζον Μακάφι επέμεινε εχθές Παρασκευή ότι ο μεγιστάνας της τεχνολογίας antivirus δεν είχε αυτοκτονικές τάσεις και απαίτησε να διεξαχθεί ενδελεχής έρευνα για τον θάνατο του 75ου συζύγου της, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πριν από τρεις ημέρες.

«Τα τελευταία του λόγια σ’ εμένα ήταν “σ’ αγαπώ, θα σου τηλεφωνήσω το απόγευμα”… Αυτά δεν είναι τα λόγια κάποιου που σκοπεύει να αυτοκτονήσει» δήλωσε η 38χρονη Τζάνις Μακάφι έξω από τη φυλακή της Βαρκελώνης όπου ο άνδρας της βρέθηκε απαγχονισμένος την περασμένη Τετάρτη.

Μόλις τρεις μέρες πριν από τον θάνατο του Μακάφι, η χήρα του είχε κατηγορήσει την κυβέρνηση των ΗΠΑ ότι ήθελε ο επιχειρηματίας «να πεθάνει στη φυλακή» προκειμένου το παράδειγμά του να αποθαρρύνει άλλους από το να υψώσουν τη φωνή τους ενάντια στη διαφθορά των κρατικών υπηρεσιών της χώρας.

Ο ίδιος ο Μακάφι είχε στο παρελθόν επανειλημμένα εκφράσει την πεποίθηση ότι η αμερικανική κυβέρνηση τον είχε βάλει στο στόχαστρο και τον καταδίωκε. Σύμφωνα με τη New York Post, ο πρωτοπόρος στον τομέα της κυβερνοασφάλειας είχε μιλήσει ανοιχτά για τον φόβο του ότι θα τον δολοφονούσαν και θα έκαναν τον θάνατό του να μοιάζει με αυτοκτονία. Τον Νοέμβριο του 2019, ο εκκεντρικός εκατομμυριούχος δημοσίευσε στο Twitter μια φωτογραφία που έδειχνε ένα τατουάζ στο χέρι του με τη λέξη «Whackd» (σλανγκ έκφραση που σημαίνει «δολοφονημένος».

«Λαμβάνω διακριτικά μηνύματα από αξιωματούχους των ΗΠΑ που ουσιαστικά λένε το εξής: “Ερχόμαστε για σένα, Μακάφι! Θα σε αυτοκτονήσουμε» έγραφε τότε στην πλατφόρμα, τρεις περίπου μήνες μετά την αυτοκτονία του Τζέφρι Έπσταιν στο κελί της φυλακής του. «Έκανα σήμερα αυτό το τατουάζ για κάθε ενδεχόμενο. Αν βρεθώ αυτοκτονημένος, δεν το έκανα. Θα με έχουν ξεπαστρέψει» σημείωνε ο Μακάφι, οπαδός των θεωριών συνωμοσίας για μεγάλο διάστημα της ζωής του.

Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, οι ισπανικές Αρχές επιμένουν ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις εμπλοκής άλλου ατόμου στον θάνατο του Μακάφι, ωστόσο μπορεί να περάσουν αρκετές «μέρες ή εβδομάδες» μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα της νεκροψίας. Ο θάνατος του μεγιστάνα προέκυψε έπειτα από την απόφαση των ισπανικών αρχών να εκδώσουν τον 75χρονο στις ΗΠΑ, όπου θα βρισκόταν αντιμέτωπος με έως και 30ετή ποινή φυλάκισης για φοροδιαφυγή ύψους 4 εκατ. δολαρίων.

«Είχαμε ήδη καταρτίσει ένα σχέδιο δράσης ώστε να ασκήσουμε έφεση για αυτήν την απόφαση… Θεωρώ υπεύθυνες τις αμερικανικές Αρχές για αυτήν την τραγωδία: Εξαιτίας των κατηγοριών που εξαπέλυσαν με πολιτικά κίνητρα, ο σύζυγός μου είναι πλέον νεκρός», δήλωσε η χήρα του Μακάφι, υπογραμμίζοντας ότι η Αμερική ήταν πάντοτε το σπίτι του, παρότι γεννήθηκε στην Αγγλία. «Πήγε εκεί ως παιδί. Εκεί απέκτησε την πρώτη του κοπέλα, την πρώτη του δουλειά. Εκεί έβγαλε τα πρώτα του εκατομμύρια και ήθελε να μείνει σ’εκείνη τη χώρα. Όμως πολιτικά ζητήματα τον εμπόδισαν να το κάνει αυτό», σημείωσε η 38χρονη.

Σύμφωνα με την ίδια, το μόνο που ήθελε ο σύζυγός της ήταν να περάσει τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής του ψαρεύοντας. «Ήλπιζα ότι θα βρισκόταν μια λύση. Ξέραμε ότι μας περίμενε σκληρός αγώνας με αυτήν την κατάσταση. Όμως είχε χαρακτήρα μαχητή, αυτό το γνωρίζουν όλοι για εκείνον. Δεν θα παραιτούνταν ποτέ έτσι, δεν θα έβαζε ποτέ τέλος στη ζωή του με αυτόν τον τρόπο. Θέλω απαντήσεις», σημείωσε την Παρασκευή η Τζάνις Μακάφι.

«Ήταν πολύ τρυφερός. Είχε μεγάλη καρδιά, αγαπούσε τους ανθρώπους και ήθελε να ζουν με γαλήνη. Προσεύχομαι η δική του ψυχή να βρει στον θάνατο τη γαλήνη που δεν είχε όσο ζούσε», κατέληξε η 38χρονη.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: