Τζιλ Μπάιντεν: Ο Τζο είναι «υπερπροετοιμασμένος» για τη συνάντηση με τον Πούτιν

Η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ εξέφρασε την ανυπομονησία της να συναντήσει τη Βασίλισσα Ελισάβετ την Κυριακή

Η πρώτη κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζιλ Μπάιντεν, η οποία βρίσκεται στο Ηνωμένο Βασίλειο μαζί με τον σύζυγό της, Τζο, μίλησε για τις προετοιμασίες που έκανε ο Αμερικανός Πρόεδρος πριν ταξιδέψει για πρώτη φορά στο εξωτερικό, ώστε να συναντηθεί με Ευρωπαίους ηγέτες, αλλά και με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Είναι πολύ καλά προετοιμασμένος», δήλωσε η Τζιλ Μπάιντεν σε δημοσιογράφους στο Carbis Bay της Κορνουάλης, την ώρα που ο σύζυγός της συνομιλούσε με τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον.

«Μελετά και εργάζεται εδώ και εβδομάδες για τη σημερινή μέρα και αυτές που θα ακολουθήσουν», είπε. «Γνωρίζει τους περισσότερους από τους ηγέτες που θα είναι εδώ. Ο Τζο αγαπά την εξωτερική πολιτική. Αυτό είναι το φόρτε του».

Όταν ρωτήθηκε για το αν ο Τζο Μπάιντεν έχει προετοιμαστεί κατάλληλα για να συναντηθεί με τον Πούτιν, αναφώνησε: «Είναι υπερπροετοιμασμένος!». Επιπλέον, ανέφερε πως το ταξιδι τους στην Ευρώπη «ξεκίνησε όμορφα» κι εξέφρασε την ανυπομονησία της να συναντήσει τη Βασίλισσα Ελισάβετ την Κυριακή.

Όταν της ζητήθηκε να εξηγήσει τι συμβολίζει η λέξη «αγάπη» στο πίσω μέρος της ζακέτας της, είπε: «Νομίζω ότι φέρνουμε αγάπη από την Αμερική».

«Προσπαθούμε να φέρουμε την ενότητα σε ολόκληρο τον κόσμο», είπε, προσθέτοντας ότι ελπίζει πως οι άνθρωποι «έχουν ένα αίσθημα ελπίδας μετά από τη χρονιά της πανδημίας».

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: