Τζεφ Στάλεϊ: Ποιος είναι ο CEO της Barclays που παραιτήθηκε λόγω Έπσταϊν

Ο άλλοτε παντοδύναμος τραπεζίτης είχε επαφές με τον Αμερικανό παιδόφιλο Τζέφρι Έπσταϊν

Eπί έξι χρόνια, διηύθυνε μία από τις μεγαλύτερες τράπεζες της Βρετανίας. Τη Δευτέρα, ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Barclays Τζες Στάλεϊ, αποχώρησε από τo αξίωμά του.

Ο 64χρονος Στάλεϊ εξαναγκάστηκε σε παραίτηση λόγω της εμπλοκής του σε έρευνα για τις σχέσεις του με τον Αμερικανό χρηματιστή και παιδόφιλο Τζέφρι Έπσταϊν, όπως αναφέρουν τα αμερικανικά δημοσιεύματα.

Έπειτα από έρευνα των βρετανικών αρχών γύρω από τις σχέσεις του με τον παιδόφιλο χρηματιστή Τζέφρι Έπσταϊν, ο CEO της τράπεζας αποτελεί παρελθόν, όπως σχολιάζει το CNN.

Σε άρθρο του το 2010, το περιοδικό «Fortune» περιέγραφε τον Στάλεϊ ως «παλαιάς κοπής τραπεζίτη», «ήπιων τόνων» και «με ενδιαφέρον για τον πελάτη».

Ο Τζες Στάλεϊ είναι παντρεμένος και πατέρας δύο κοριτσιών. Έκανε καριέρα στη JPMorgan και το 2012 εργάστηκε στο hedge fund «BlueMountain Capital».

Σε τρία χρόνια βρισκόταν στο «τιμόνι» της Barclays.

Tον τελευταίο χρόνο, η καρέκλα του άρχισε να τρίζει επικίνδυνα όταν έγινε γνωστό ότι όχι μόνο είχε ισχυρούς επαγγελματικούς δεσμούς με τον Έπσταϊν επί δεκαετίες, αλλά τον είχε επισκεφθεί πολλές φορές στο σπίτι του, όπως και στη φυλακή, κατά την πρώτη του καταδίκη για σeξουαλικά εγκλήματα.

Οι αποκαλύψεις αυτές ήταν και η αρχή του τέλους για τον άλλοτε παντοδύναμο τραπεζίτη.

Ο Στάλεϊ πάντως σκοπεύει να αμφισβητήσει τα συμπεράσματα της βρετανικής έρευνας.

Η τράπεζα ανακοίνωσε χθες ότι το διοικητικό συμβούλιο κατέληξε σε συμφωνία για την παραίτηση του Τζες Στάλεϊ, αφότου ενημερώθηκε την Παρασκευή για τα προκαταρκτικά συμπεράσματα της έρευνας της «Financial Conduct Authority» (FCA) και της Prudential Regulation Authority γύρω από τη σχέση του με τον Αμερικανό δισεκατομμυριούχο παιδόφιλο, που αυτοκτόνησε στο κελί του το 2019, περιμένοντας να δικαστεί για την κατηγορία του sex trafficking.

Ο Έπσταϊν συνελήφθη τον Ιούνιο του 2019 με κατηγορίες για σeξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων και βρέθηκε απαγχονισμένος σε φυλακή του Μανχάταν λίγους μήνες μετά.



.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: